«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24»

τίτλο

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη θα γίνονται καθημερινά (εργάσιμες ημέρες) από 01/03/2021 έως 20/03/2021  και ώρες 11:00 – 13:00.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ

2. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (δίνεται στον γονέα/κηδεμόνα από το Δημοτικό Σχολείο)

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, Λογαριασμός σταθερής τηλεφωνίας, Εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ., Μισθωτήριο της κατοικίας, Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο)

5. Βεβαίωση Φοίτησης στο Νηπιαγωγείο (δίνεται στον γονέα/κηδεμόνα από το Νηπιαγωγείο)

6. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, (που συμπληρώνεται στο Σχολείο.)