Εκδηλώσεις Μακεδονικού Αγώνα

Στα πλαίσια εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, το Δημοτικό Σχολείο Σ.Σ. Μουριών, πραγματοποίησε την Παρασκευή 16η Οκτωβρίου δίωρες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Φωτόγραμμα». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την απαρέγκλιτη και αυστηρή τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Υπουργείου Υγείας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, πραγματοποίηση απολύμανσης του εξοπλισμού).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τη Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απόδοση τιμής στον σπουδαίο αγώνα που δόθηκε για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα γεγονότα της περιόδου εκείνης (μέσα 19ου αιώνα μ.Χ.).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε ανά τμήμα στον χώρο του σχολείου. Η υλοποίηση της καινοτόμου εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής δράσης πραγματοποιήθηκε μέσω της επίσκεψης ειδικών σύγχρονων και κατάλληλων για τη χρήση από δημοτικά σχολεία ηλεκτρονικών πλατφόρμων οι οποίες επιτρέπουν στους μαθητές τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις ατομικές δεξιότητες τους.

 

Με εκτίμηση,
Η διευθύντρια Ουρανία Στεφανίδου και ο Σύλλογος Διδασκόντων.