«Μίλα Τώρα»

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, συμμετείχαμε στη δράση που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παράλληλα με το «YouSmile»  ενάντια στην Ενδοσχολική Βία, με το «Μίλα Τώρα» να αποτελεί το σύνθημα της ημέρα. Μέσω της διαδικτυακής αυτής σύνδεσης, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, αρχικά ειδικός επιστήμονας μας μίλησε για το πώς νιώθει αφενός εκείνος που δέχεται το bullying, αφετέρου εκείνος που το ασκεί, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε από τη μία να δράσουμε σε περίπτωση που γίνουμε παρατηρητές ενός τέτοιου φαινομένου, από την άλλη σε ποιους οφείλουμε να απευθυνθούμε.

Στη συνέχεια, ορισμένα μέλη της ομάδας δικαιωμάτων του παιδιού που έχει δημιουργηθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού, μας παρουσίασε προτάσεις παρέμβασης απέναντι στα παιδιά που δέχονται bullying, στα παιδιά που ασκούν bullying, αλλά και τι μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και η πολιτεία. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε η πανελλήνια μαθητική εκστρατεία «Μίλα Τώρα» κατά του σχολικού εκφοβισμού, συνάμα με την παρουσίαση της πανελλήνιας έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα. Εν κατακλείδι, γνωρίσαμε την εμπειρία του Χαμόγελου στα σχολεία, τονίζοντάς μας πόσο σημαντικό είναι το να μιλάμε.

Στόχος μας αποτέλεσε να κατανοήσουν οι μαθητές μας, ότι συμπεριφορές και πράξεις σαν αυτές πρέπει να αποφεύγονται, προκειμένου να μάθουμε να ζούμε σε ένα αρμονικό σχολικό κλίμα που διέπεται από σεβασμό, αποδοχή, ενσυναίσθηση, εμπιστοσύνη και αγάπη, το οποίο θα είναι οδηγός μας για μια ομαλή και όμορφη καθημερινότητα και στο εκτός σχολείου περιβάλλον.

Αποκριάτικο Πάρτυ

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας η αποκριάτικη γιορτή σε συνεργασία με τους γονείς. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν στο σχολείο ντυμένοι με τις αποκριάτικες στολές τους, ενώ σκοπός ήταν μικροί και μεγάλοι να διασκεδάσουν παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για τα χειροποίητα και μη εδέσματα, φαγητά, γλυκά και αναψυκτικά που πρόσφεραν απλόχερα.