Εξ αποστάσεως: Οδηγίες για μεγάλους και μικρούς

Αγαπητά παιδιά, αγαπητές και αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Στην πλατφόρμα eclass.sch.gr, για τις τάξεις Α,Β,Γ1,Δ1.Δ2,ΣΤ1 και για τα μαθήματα Γαλλικά, Εικαστικά και Μουσική, μπαίνουν οι μαθητές με τους κωδικούς που ήδη έχουν πάρει από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και κάνουν εγγραφή. Η διαδικασία είναι η εξής:

1)Google αναζήτηση eclass.sch.gr – Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,

2) Σύνδεση με λογαριασμό sch (ΔΕΞΙΑ), συμπληρώνουμε Όνομα Χρήστη και Κωδικό, που πήραμε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,

3) Αφού μπούμε πατάμε, ΔΕΞΙΑ ΕΠΑΝΩ, Εγγραφή σε μάθημα (πράσινο πλαίσιο),

4) Επιλέγουμε τα μαθήματα της τάξης μας στο Επιλογή Μάθημα.

Έτσι έχουμε κάνει εγγραφή στα μαθήματα που μας ενδιαφέρουν. Για να δούμε τα αρχεία του μαθήματος, πατάμε επάνω στο μάθημα και για να ανοίξουμε τα αρχεία του μαθήματος, πατάμε αριστερά στο γκρι πλαίσιο Έγγραφα. Όταν εμφανίσει τα αρχεία, πατάμε επάνω σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό εμφανίζεται κάτω αριστερά. Πατάμε επάνω του και ανοίγει για να γράψουμε ή να το δούμε.

Μάθημα εικαστικών για τα παιδιά των Γ1, Γ2 και Δ1 στην ευέλικτη ζώνη στο eclass. Θα πρέπει για να έχουν πρόσβαση να έχουν γραφτεί στο ΠΣΔ.

Ο σύνδεσμος είναι  https://eclass.sch.gr/courses/9060195117/

Για το μάθημα των Αγγλικών στις τάξεις Γ1, Δ, Ε και ΣΤ το υλικό και οι δραστηριότητες θα αναρτώνται κάθε φορά κάτω από μία Ενότητα  π.χ στην ΣΤ’ τάξη έχει δημιουργηθεί η πρώτη Ενότητα με τίτλο Food- Packaging- Countable/Uncountable Nouns- Quantifiers στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του μαθήματος. Πατώντας οι μαθητές στο όνομα της Ενότητας βρίσκουν μια καινούρια σελίδα με το υλικό και τις δραστηριότητες που χρειάζονται κάθε φορά. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν και άλλες ενότητες με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις τάξεις για τα Αγγλικά. Πιο κάτω οι σύνδεσμοι (link):

 

Για τα παιδιά των μεγάλων τάξεων:

ΓΑΛΛΙΚΑ E’  τάξη https://eclass.sch.gr/courses/9060330120/

ΓΑΛΛΙΚΑ Στ τάξη https://eclass.sch.gr/courses/9060198126/

 

Στην πλατφόρμα e-me τμήμα:

Ε2, https://e-me.edu.gr/groups/21march-2020

Ε1: https://e-me.edu.gr/groups/e1-dim-min

Στ2, https://e-me.edu.gr/groups/ST2-Mintilogli-2020

Γ2, https://e-me.edu.gr/sparavanis/groups

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πατάμε πάνω στο link του μαθήματος στο οποίο θέλουμε να εγγραφεί ο μαθητής και μεταφερόμαστε στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me. Αν για κάποιο λόγω το link δεν λειτουργεί, ανοίγουμε όποιο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet διαθέτει ο υπολογιστής μας (π.χ. Internet Explorer, Chrome, Mozilla, Opera κλπ) και με «αντιγραφή» και «επικόλληση» εισάγουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση στο αντίστοιχο πλαίσιο διευθύνσεων. Επιλέγουμε «ΕΙΣΟΔΟΣ» και έπειτα εισάγουμε το «Όνομα Χρήστη» και τον «Κωδικό» του μαθητή (είναι τα στοιχεία του λογαριασμού που οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει για τα παιδιά σας στο Sch.gr) Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, πατήσετε το κουμπί «Αίτημα Συμμετοχής» Το αίτημά σας έχει αποσταλεί! Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για όλα τα link, θα αποστείλετε «αιτήματα» σε όλους τους Εκπαιδευτικούς της τάξης. Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους, θα αποδεχτούν τα αιτήματα σας και έτσι οι μαθητές θα γίνουν μέλη κάθε Ψηφιακής Τάξης (Κυψέλης).

Φυσική Αγωγή:

https://eclass01.sch.gr/courses/9060198146/

Τάξη Ε: https://e-me.edu.gr/groups/dim-mintil-5thgrade-gym

Τάξη ΣΤ: https://e-me.edu.gr/groups/dim-mintil-6thgrade-gym

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.: Οι οδηγίες, ανάλογα με την ανταπόκριση/επιτυχία τους, θα τροποποιούνται εδώ, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα άρθρα του blog

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.