Επείγον! Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο σχολείο

Αγαπητές και αγαπητοί, ενημερωθήκαμε να προσθέσουμε στην πλατφόρμα myschool  το email του γονέα/κηδεμόνα. Αποτελεσματικότερος τρόπος κρίνεται η αποστολή email ατομικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου, όπου μπορείτε να επικαιροποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα. “Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται και  η εξακρίβωση πως στην τηλεκπαίδευση δεν υπάρχει λάθος στην καταχώριση στοιχείων.”  Μέχρι στιγμής έχουμε email για πάνω από 120 παιδιά, ελπίζοντας να βοηθήσει άμεσα αυτή η οδηγία του υπουργείου! Έχουμε επικοινωνήσει με το σύνολο των γονέων/κηδεμόνων.

Πάντως, αγαπητές και αγαπητοί, μέχρι τότε σας έχουμε κάποιες προτάσεις:

Στη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου ( http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx…) μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παιδικές θεατρικές υπερπαραγωγές που σκηνοθέτησαν οι μεγάλες Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαριάννα Τόλη κλπ.

Για παιδιά δημοτικού το παγκόσμιο βιβλίο «Ο μικρός πρίγκηπας» του Εξυπερύ
https://uc3be48d477ed2f0564b30970a53.dl.dropboxusercontent.…#

Τα παιδιά κάτω των 8 χρόνων μπορούν να «ακούσουν» το παραμύθι « Η Ζαχαρούπολη»

https://www.ebooks4greeks.gr/%ce%b7-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b…

Μουσεία όπως https: https://www.mthv.gr/el/to-psifiako-mouseio/?fbclid=IwAR3ElyTTHAfpoqeEAowERERvrrDBw0qu58B0R6PwlCiysGTjot8uIOJzKzY

Ένα επίκαιρο παραμύθι

https://online.fliphtml5.com/ksfx/tcou/?fbclid=IwAR1TsAz5GHIxA-EQDTlhGoNClAgB0_Wx3Y3xIimDsXWzFEhwFP-pwLOkFuc#p=7

 

…και βέβαια πληθώρα αντίστοιχων αναζητήσεων στο διαδίκτυο όπως του φίλου μου διευθυντή απ΄όπου τα έκλεψα αλλά και άλλες ιδέες του:

6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Και συνεχίζουμε τις προτάσεις μας μιας και πολλές μαμάδες μας λένε ότι είναι στα όριά τους.
Χαλαρώστε, ας εμπλέξετε και τους μπαμπάδες, οπλιστείτε καλή διάθεση και … φύγαμε

• ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ

Επιλέξτε ρόλους. Μητέρα, πατέρας, παπάς, νονά. Πάρτε μια κούκλα και οργανώστε τη βάφτισή της.
Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ρουχαλάκια που μπορείτε να φτιάξετε, λαμπάδες, σταυρό,τελετουργικό και γέμισε ένα δίωρο.
Οι αδελφές μου στην παιδική τους ηλικία συχνά οργάνωναν βάπτιση,γάμο, ακόμη κασι κηδεία και μου έδιναν τον ρόλο του γαμπρού, του νονού, του παπά. Το θυμήθηκα παρακολουθώντας κάποιο καλοκαιρινό πρωινό την Θεοδοσία
Κανακάλη σε κάποιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

• ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ)

Κυκλοφορούν φιγούρες όλων των ηρώων (Καραγκιόζης, Μπαρμπα-Γιώργος, Νιόνιος, Βεζύρης, Αγλαΐα κλπ). Σεντόνι άσπρο, σκοτάδι, φως πίσω από τον αυτοσχέδιο μπερντέ, βρίσκουμε ή παράγουμε κείμενο και διαλόγους και … αβάντι μαέστρο.

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΤΟΛΟΓΙΟΥ

Άνοιξη και η φύση οργιάζει. Παίρνουμε ή φτιάχνουμε ένα τετράδιο με λευκά φύλλα (30 χαρτιά Α4 που τα συρράπτουμε και μαζεύουμε λουλούδια, φύλλα, άνθη από τον κήπο, τον απέναντι λόφο, το δασάκι. Βάζουμε το όνομά τους και ημερομηνία εις ανάμνησιν του κορονοϊού μετά από πολλά- πολλά χρόνια που ο τωρινός εγκλεισμός μας θα είναι μία ξεθωριασμένη ανάμνηση.

• Ο ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ

Στα γνωστά κεσεδάκια γιαουρτιού βάζουμε χώμα ή βρεγμένο βαμπάκι και «φυτεύουμε» όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια). Ζωγραφίζουμε απέξω ή κολλάμε ζωγραφιές με το όνομά μας και παρακολουθούμε την ανάπτυξή τους μέρα με τη μέρα. Αν θέλουμε κάνουμε μετρήσεις στο ύψος του βλαστού.
Προσοχή: Τα όσπρια να μην έχουν μπει στο ψυγείο γιατί καταστρέφεται η αναπτυξιακή δυνατότητα του σπόρου. Παθός και μαθός.

• ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΛΜΠΟΥΜ

Μια καλή ευκαιρία να δουν τα παιδιά σας τα βρεφικά τους χρόνια, τη βάφτισή τους αλλά και δικές σας φωτογραφίες που , ίσως, δεν τις έχουν δει ποτέ. Θα μιλήσετε για τα μέρη που έχουν τραβηχτεί, τα άτομα που είναι μαζί σας, περιστατικά με αφορμή την απεικόνιση της φωτογραφίας.

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΛΥΚΟΥ

Σήμερα οι συνταγές μαγειρικής και γλυκών έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Βάλτε ή φτιάξτε σκούφους ζαχαροπλάστη , στρώστε τραπεζομάντιλο και ξεκινήστε. Βάλτε τα παιδιά να ανακατέψουν υλικά, να βρουν δοσολογίες, να προθερμάνουν- με τη διακριτική σας επίβλεψη- τον φούρνο, να σπάσουν αβγά και .. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συνεχίζουμε με τις προτάσεις συναδέλφων:

http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp

http://ebooks.edu.gr/new/

http://photodentro.edu.gr/aggregator/

Το μαίηλ μας για επικοινωνία είναι: mail@dim-mintil.ach.sch.gr

Καλή δύναμη!

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.