Στα 5 πρώτα καλύτερα σχολεία της Ελλάδος το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Νέες Τεχνολογίες | , στις 18-03-2019

   Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπηρηφάνεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης κατατάχθηκε στα 5 πρώτα καλύτερα σχολεία της Ελλάδος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία «Εποικισμός στον Άρη» και επιπλέον, κατέκτησε το Βραβείο του καλύτερου «Animation». Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διεξήχθη στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα και το Δ.Σ. Μικρόπολης ήταν το μοναδικό σχολείο που εκπροσώπησε όχι μόνο τον Ν. Δράμας αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

   Οι τρεις μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα MikroRobots του σχολείου μας, κατασκεύασαν ένα ρομπότ-γεωτρύπανο το οποίο κινείται στον πλανήτη Άρη και προσπαθεί να εντοπίσει νερό. Οι μαθητές, αφού πέρασαν στα προκριματικά του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ξάνθη στις 16 Φεβρουαρίου 2019 κατακτώντας την 1η θέση, έλαβαν μέρος στον μεγάλο Τελικό στην Αθήνα. Ανάμεσα σε πολυθέσια σχολεία από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε ιδιωτικά σχολεία και κέντρα που ασχολούνται αποκλειστικά με την Εκπαιδευτική Ρομποτική το σχολείο μας, κατάφερε να βγει μπροστά και να αποδείξει ότι ακόμα και ένα μικρό σχολείο μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα!


Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Μαρία, Ιορδάνη και Νίκο για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν, για την άψογη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα που είχαν μεταξύ τους και κυρίως για το ήθος που υπέδειξαν σε όλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τους γονείς των μαθητών της ομάδας μας, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, καθώς και την αμέριστη στήριξη σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλαμε εδώ και 4 μήνες. Είναι πολύ σπουδαίο και σημαντικό οι γονείς σε ένα σχολείο να είναι αρωγοί στο έργο των εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας έτσι με την σειρά τους στην ανάδειξη της σχολικής μονάδας.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Ανδρέα Σαλπιγγίδη για την στήριξη και την ηθική ενίσχυση στο εκπαιδευτικό μας έργο καθώς και στην προαγωγή καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Προσοτσάνης και την Τ. Κ. Μικρόπολης για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και την άμεση ανταπόκριση σε ό, τι χρειαστήκαμε. Τέλος, να δώσουμε τις ευχαριστίες μας στο Κτήμα Παυλίδη και στον κ. Βουγιουκλή για την προσφορά τους και το κοινωνικό πρόσωπο που υπέδειξαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση