Ιστορία του Σχολείου μας

τοπική Ιστορία

Ένα ακόμα βραβείο για το σχολείο μας. Στην τελετή απονομής των βραβείων του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με το θέμα “Το σχολείο αφηγείται” που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπ/σης και το Τμήμα Εκπ/κής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ βραβευτήκαμε με τη συμμετοχή μας “Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μου – Μια μέρα στο Αλληλοδιδακτικό σχολείο”. Σχολεία από τη Λέσβο, τη Λάρισα, το Βόλο, τους Ωρεούς, το Βελβεντό, τη Μεθώνη, το Γραικοχώρι, το Ζεφύρι, τα Ίσθμια, την Ουρανούπολη, τη Θέρμη, την Κατερίνη, την Κοζάνη, τη Λέρο, τη Χαλκηδόνα, το Μοσχάτο, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Αίγιο. τα Ιωάννινα, την Τήνο, την Καλλιθέα, τη Σταμάτα, την Κύπρο και τη Λωζάνη, δημόσια και ιδιωτικά έδωσαν το παρόν με εξαιρετικές δημιουργίες. Παρά τις αντίξοες περσινές συνθήκες καταφέραν οι μαθητές τις περσινής Δ΄ και φετινής Ε΄ Τάξης να δημιουργήσουν μια εξαιρετική δράση που βραβεύτηκε και το πανηγύρισαν δεόντως μια και η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά και την παρακολούθησαν από το σχολείο. Και επειδή θέλουμε οι δημιουργίες μας να μένουν διαχρονικά η επόμενη κίνησή μας θα είναι η έκδοση βιβλίου με όλη την ιστορία του σχολείου μας από το 1830 έως σήμερα γιατί μέσα από την ιστορία αυτή αντικατοπτρίζεται και η τοπική μας ιστορία. Το “Γεωργακοπούλειο” για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί, δημιουργεί και προβάλει τον τόπο ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Και έπεται συνέχεια!!!!!!

 

απο μακρή Του σχολείου μας 2
Του σχολείου μας απο μακρή 1

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

σχολείο

Δράσεις μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιούνται στο Σχολείο γεγονός που δείχνει ότι και σε περιόδους διακοπών βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου. Το διάστημα 24 Ιουλίου – 2 Αυγούστου φιλοξένησε 70 περίπου κατασκηνωτές κοινοτικής ανάπτυξης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Συντόνιστής ήταν το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης και συμμετείχαν ομάδες Μεγάλων Οδηγών (έφηβοι και νέοι) από το Καρλόβασι Σάμου, το Μαρούσι, τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κέρκυρα και την Τρίπολη. Η κατασκήνωση ήταν προσανατολισμένη στην εθελοντική εργασία των ίδιων των κατασκηνωτών που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στη Μεθώνη με τομείς προσφοράς το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Ο χώρος του σχολείου για δέκα ημέρες γέμισε ζωή, ενώ οι δράσεις συνεχίζονται με ομάδα προσκόπων, το πανηγύρι του Α. Ο Μεθώνης και το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς από τις 16 έως το τέλος Αυγούστου. Ε, από κει και πέρα αρχίζει η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

σχολείο

Καλοκαιρινό Σχολείο Γεωργακοπούλειο

ΑΠΟΝΟΜΗ “ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ”

ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης και με την παρουσία του Δημάρχουν Πύλου – Νέστορος Δημήρη Καφαντάρη, έγινε η απονομή των “Αριστείων” για τους μαθητές του σχολείου μας που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015. Η Παναγιώτα Τσώνη, ο Μαρίνος Τζιβίσκος και η Σοφία Βλαχογιάννη ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς και συγγενείς των παραπάνω, όλο το εκπ/κό προσωπικό του σχολείου μας, συμμαθητές τους και το Δ. Σ του Συλλόγου Γονέων. Τα “Αριστεία” της Ένωσης Ελλήνω Φυσικών απένειμαν οι Δήμητρής Καφαντάρης, Γεωργία Αλειφέρη και Θωμαϊς Κρανά, ενώ ο Δ/ντής του σχολείου Διονύσης Ψαλλίδας ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ανέπτυξε το θέμα: “Η διδασκαλία των Φυσικών στο Δημοτικό Σχολείο” Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους περσινούς δασκάλους των παιδιών Μαλάμο Ευάγγελο και Κρανά Θωμαή, στο εκπ/κό προσωπικό του σχολείου και τους γονείς των.ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ

.jpg

Στις 9/1/2016 βραβεύτηκε η περσινή μαθήτριά μας Γιώτα Τσώνη η οποία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015 με την κατάταξή της ανάμεσα στους 50 πρώτους πανελλαδικά. Η τελετή έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με την παρουσία των γονιών και συγγενών της Γιώτας και του Δ/ντή του Σχολείου. Μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στη Γιώτα για τη διάκρισή της, στο δάσκαλό της Ευαγγελο Μαλάμο, στους γονείς της που τη στηρίζουν και στους εκπ/κούς του σχολείου μας για τον καθημερινό τους αγώνα στην εκπ/κή και παιδαγωγική διαδικασία.

 

.jpg

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στην Κύπρο βρέθηκε το διάστημα 8-12/5/2018 αντιπροσωπεία μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης με τους γονείς τους, τη δασκάλα Μιχοπούλου Σωτηρία και το Δ/ντή του Σχολείου Ψαλλίδα Διονύση. Σκοπός της μετάβασης ήταν η παραλαβή του Βραβείου από τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ¨ Τάξης στο πρόγραμμα “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες”, καθώς και η παρουσίαση από τους παραπάνω εκπ/κούς του διδακτικού σεναρίου “Κοινές ιστορικές διαδρομές Κύπρου και Μεθώνης” που υλοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα η αντιπροσωπεία μας φιλοξενήθηκε για μία από τον Κοινοτικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Σχολείο Ορούντας, στα πλαίσια της από το 2003 αδελφοποίησης της Κοινότητας με το Δήμο Μεθώνης.

 

 

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κυπριακή κουζίνα – κυπριακοί χοροί

τοπική Ιστορία

 

Βραβείο στην κατηγορία Project με θέμα “Κυπριακή κουζίνα – κυπριακοί χοροί” απέσπασε το σχολείο μας με τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκαπιδευτικές γέφυρες”.
Η βράβευση έγινε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 8/5/2018 και το βραβείο παρέλαβε ανβτιπροσωπεια μαθητών της ΣΤ΄ Ταξης που μετέβη στην Κύπρο μαζί με το Δ/ντή του Σχολείου Ψαλλίδας Διονύση και τη δασκάλα Μιχοπούλου Σωτηρία. Συτο ίδιο πρόγραμμα το διαδακτικό σενάριο “Κοινές ιστορικές διαδρομές Κύπρου και Μεθώνης” επελέγη αναμεσα στα 24 από τα 64 που υποβλήθηκαν και παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο ΔΣυνέδρι του προγράμματος στο αμφιθέατρο της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία στις 9/5/2018.

Κυπριακή κουζίνα - κυπριακοί χοροί

Κυπριακή κουζίνα - κυπριακοί χοροί