Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΡΧΙΚΗ

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Σουφλί!

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Σουφλί.

  •  1ος σταθμός: Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. «Γιορτή του Μεταξοσκώληκα». Το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωριμία – παρουσίαση του μεταξοσκώληκα και των διάφορων σταδίων εκτροφής του, ενημέρωση για τη σηροτροφία, τις προοπτικές και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω απ’ αυτήν και συμμετοχή στη διαδικασία του ταΐσματος και της εκτροφής του μεταξοσκώληκα.

  • 2ος σταθμός: Επίσκεψη στο Μουσείο Μετάξης  Σουφλίου.

Το Μουσείο Μετάξης βρίσκεται στο Σουφλί, τόπο συνυφασμένο με το μετάξι. Στεγάζεται στο Αρχοντικό Κουρτίδη (1883), το οποίο παρουσιάζει όλα τα τυπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των αστικών «αρχοντόσπιτων» της περιοχής. Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει όλες τις φάσεις και τα στάδια της προβιομηχανικής σηροτροφίας και της μεταξουργίας. Παράλληλα, προβάλλει την ιστορία του μεταξιού ανά τους αιώνες και εστιάζει στο πώς το Σουφλί αναδείχτηκε σε σημαντικό κέντρο παραγωγής μεταξιού από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα μέσα του 20ού.

Στο ισόγειο του μουσείου τις ημέρες αυτές φιλοξενείται και η περιοδική έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη». Η έκθεση – αφιέρωμα στον καμπούρη ήρωα του νεοελληνικού θεάτρου σκιών, κάνει γνωστά στους μαθητές καλλιτεχνικά έργα αφιερωμένα στον Καραγκιόζη. Γλυπτές μεταλλικές κατασκευές, χαρτονένιες φιγούρες, ευφάνταστα σκηνικά, έργα παραδοσιακής χειροτεχνίας, καθώς και σχετικές εκδόσεις και κείμενα αποσκοπούν στη συνομιλία του Καραγκιόζη με διάφορες μορφές τέχνης μέσα από έναν σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί ο λόγος και η φαντασία του θεάτρου σκιών και η δυναμική του στη σημερινή πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Π.Ε. Σουφλίου και το Μουσείο Μετάξης Σουφλίου για την όμορφη φιλοξενία στους χώρους τους. 

Το Κ.Π.Ε., φεύγοντας μας χάρισε μεταξοσκώληκες για να συνεχίσουμε την εκτροφή στο σχολείο μας – γίναμε και επίσημα εκτροφείς!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων