Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2025"

Έκθεση ελληνικού νομίσματος

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε στο σχολείο μας έκθεση ελληνικού νομίσματος. Οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης με την καθοδήγηση και επίβλεψη του γυμναστή κου Παληογιάννη και των εκπαιδευτικών κων Χαμαμτζόγλου και Λάτσιου επιμελήθηκαν και παρουσίασαν νομίσματα με αναφορές στην νεώτερη ελληνική ιστορία.

Ιστορικές αναφορές αφισα εκθεσης νομισματων1740563181346

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Μικροί Ήρωες

μικροί ήρωες

 

Μία όμορφη εκδρομή με παιχνίδια που ευχαρίστησε όλα τα παιδιά, δημιουργία και μάθηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-2-2025 στις εγκαταστάσεις των  Μικρών Ηρώων. Οι μαθητές μας έπαιξαν έμαθαν και δοκίμασαν την γλυκιά σοκολάτα που έφτιαξαν. Το πρόγραμμα είχε ροή με αποτέλεσμα τα παιδιά να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους και να  το ευχαριστηθούν!

IMG 2ee1c3815886f03fde46bf1337600566 V    IMG ea229aa946a6d519f3912b943c5ad64f V

IMG a6ac593baa1386755f91a279ea5db403 V    IMG d7f65c945a62a03c6d6f79d372426c4a V

Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ

Οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Ένταξης κα  Μαρία Φαλακίδου και των Αγγλικών κα Κάτιας Ποντοσίδου εκπονούν κάθε Τρίτη την 4η ώρα το πρόγραμμα «Μαθαίνω να συνεργάζομαι», με διαδραστικές, κιναισθητικές, δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες.

Μια από τις θεματικές αποτέλεσε η ιστορία του Rainbow fish, ενός ψαριού με πολύχρωμα λέπια που δεν ήθελε να μοιράζεται τίποτα δικό του. Ο δρόμος προς τη ευτυχία, τη φιλία και την αποδοχή ήρθε όταν έμαθε ότι νιώθουμε ολόκληροι,  όταν μοιραζόμαστε κι όχι όταν κρατάμε τα πάντα για τον εαυτό μας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την ιστορία στο  βιντεοπροβολέα της τάξης στα αγγλικά. Ακολούθησε συζήτηση στην ολομέλεια κι έπειτα έγραψαν στα ελληνικά την ιστορία με δικά τους λόγια. Δημιούργησαν έτσι το ατομικό τους βιβλιαράκι, το οποίο εικονογράφησαν και στόλισαν με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα.

βιβλίο Γεωργίας

βιβλίο Θοδωρή

βιβλίο Κωνσταντίνου

βιβλίο Μαριάννας

βιβλίο Μιχαήλ

βιβλίο Φώτη

βιβλίο Άγγελου

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση