Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ο Κήπος των Παιδιών” στην Παναγίτσα.

Σήμερα, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ο Κήπος των Παιδιών”. Η εμπειρία μας ήταν γεμάτη με δημιουργικές δραστηριότητες, μάθηση και παιχνίδι.
Ξεκινήσαμε την ημέρα μας με μαθήματα μαγειρικής, όπου μάθαμε πώς να φτιάχνουμε νόστιμα και υγιεινά ψωμάκια. Χρησιμοποιήσαμε φρέσκα υλικά και ακολουθήσαμε τις οδηγίες των εκπαιδευτών με ενθουσιασμό.
Στη συνέχεια, ασχοληθήκαμε με την ξυλουργική. Μάθαμε για τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ξύλινων αντικειμένων. Φτιάξαμε ένα ξύλινο βάζο ενθύμιο για το σχολείο μας.
Έπειτα ήρθε η ώρα για μια δραστηριότητα με βότανα. Μάθαμε για τις ιδιότητες και τα οφέλη διαφορετικών βοτάνων και φτιάξαμε τη δική μας λοσιόν για τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.
Στη συνέχεια, ρίξαμε μια ματιά στον κόσμο των μικροσκοπίων. Εξετάσαμε κοκαλάκια από ζώα και εντυπωσιαστήκαμε από την λεπτομέρεια και την ομορφιά που αποκαλύφθηκε μπροστά στα μάτια μας.
Η μαγειρική επέστρεψε στο πρόγραμμα, με την προετοιμασία νόστιμων ψωμιών. Μοιραστήκαμε τα ψωμάκια μας με τους φίλους μας, απολαμβάνοντας την γεύση και την ικανοποίηση της δημιουργίας.
Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο “Κήπο των Παιδιών” ήταν γεμάτη με μαθησιακές εμπειρίες, δημιουργικότητα, χαρά και ομαδικό πνεύμα. Φεύγαμε με γεμάτες τσάντες από γνώσεις, δεξιότητες και αξέχαστες στιγμές.
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ο Κήπος των Παιδιών” και τους εμπνευστές αυτής της όμορφης ιδέας, την Σαμάνθα, την Αγγελική και τον Ερμή για την φιλοξενία τους και την υπέροχη εμπειρία που μας προσέφεραν!