Προς γονείς

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Άφιξη στο σχολείο

Απαραίτητος κανονισμός είναι η αυστηρή τήρηση  της ώρας προσέλευσης   και της ώρας αποχώρησης  των παιδιών.

  • Η άφιξη των μαθητών/τριών το πρωί γίνεται από τις 8.00- 8.10 από την είσοδο του σχολείου.
  • Η έγκαιρη προσέλευση βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/τρια καθυστερήσει δικαιολογημένα, έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος/η από τον κηδεμόνα του/της κατά τη διάρκεια του 1ου  διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.
  • Οι ενήλικες συνοδεύουν τους/τις μαθητές/τριες μέχρι την πόρτα του σχολείου και αποχωρούν αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο προαύλιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εισέλθουν και να παραμείνουν στο σχολείο. Εξαίρεση μπορεί να γίνει σε μέρες σφοδρής κακοκαιρίας, ή απεργίας κατά τις οποίες υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί το σχολικό ωράριο και οι μαθητές/τριες να αποχωρήσουν νωρίτερα από το κανονικό. Οι συνεργασίες με τους/τις εκπαιδευτικούς γίνεται σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες που θα σας ανακοινωθούν από τους ιδίους.

Αποχώρηση από το σχολείο

  • Οι μαθητές/τριες δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού ενημερωθεί ο/η δάσκαλος/α της τάξης και η διευθύντρια του σχολείου.
  • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς – κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
  • Οι μαθητές/τριες που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αποχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι/ες αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.
  • Η αποχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο γίνεται πάντα από την εισοδο του σχολειου κατά τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

–          14.00-14.05 οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων με τη λήξη του υποχρεωτικού πρωινού προγράμματος και οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στο Ολοήμερο πρόγραμμα.

–          15.30- 15.40 μαθητές/τριες ολοήμερου*

–           16.15-16.20 μαθητές/τριες ολοήμερου*

  • *Οι μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα αποχωρούν σύμφωνα με τη δηλωθείσα ώρα αποχώρησης όπως αναγράφεται στη σχετική δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους και η οποία ισχύει καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να μη διαταράσσεται, η σύνθεση των Ολοήμερων Τμημάτων και κατ΄ επέκταση η ομαλή λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος. Όλες τις άλλες ώρες η είσοδος του σχολείου παραμένει κλειδωμένη.
  • Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους/τις μαθητές/τριες κατά την αποχώρησή τους, τους περιμένουν έξω από την είσοδο του σχολείου και πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών/τριών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Ερχόμαστε το πρωί σχολείο γύρω στις 8.00 π.μ.

Ερχόμαστε στο σχολείο πάντα καθαροί και προσπαθούμε να μείνουμε καθαροί όλη μέρα.

Φέρνουμε μαζί μας μόνο τα βιβλία και τα τετράδια των μαθημάτων της ημέρας.

Βγάζουμε στο θρανίο τα βιβλία του επόμενου μαθήματος πριν φύγουμε από την τάξη.

Δεν ενοχλούμε στην τάξη. Σεβόμαστε την ησυχία, το μάθημα και τα δικαιώματα των συμμαθητών μας.

Δε διακόπτουμε το μάθημα με αταξίες.

Μιλούμε μόνο όταν μας δώσουν το λόγο.

Αποφεύγουμε τις άσκοπες φωνές και το θόρυβο.

Είμαστε αγαπημένοι και βοηθά ο ένας τον άλλο.

Υπακούμε και σεβόμαστε τους δασκάλους μας.

Αν για μερικά λεπτά χρειαστεί να μείνουμε μόνοι στην τάξη, εργαζόμαστε φρόνιμα και σιωπηλά, όπως θα κάναμε αν βρισκόταν ο δάσκαλος στην τάξη.

Τα διαλείμματα βγαίνουμε όλοι έξω από την τάξη.

Ποτέ δεν τρέχουμε στους διαδρόμους.

Ρίχνουμε τα χαρτιά στους κάδους απορριμμάτων.

Δε σκαρφαλώνουμε σε δέντρα, κάγκελα ή τοίχους, γιατί μπορεί να χτυπήσουμε.

Πίνουμε νερό και πηγαίνουμε στην τουαλέτα το διάλειμμα και όχι όταν χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα.

Τα διαλείμματα έχουμε καλή συμπεριφορά και εφαρμόζουμε τους κανονισμούς, τις συμβουλές και τις υποδείξεις των δασκάλων μας.

Ανακυκλώνουμε τις πλαστικές μπουκάλες νερού.

Δε φεύγουμε από την αυλή του σχολείου προτού χτυπήσει το κουδούνι για να σχολάσουμε.

Αφήστε μια απάντηση