“Χάρτες συναισθημάτων και εμπειριών”

  Δεν δείχνουν όλοι οι χάρτες χώρες και σύνορα! Μερικοί χάρτες απεικονίζουν αυτά που ζήσαμε κι αυτά που νιώσαμε.  Μέσα από άλλο ένα μάθημα Out of Eden Learn με τον Paul Salopek, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η τάξη Ε2 μαθαίνει την αξία του “Προχωρώ αργά,  παρατηρώ και νιώθω”.
Ο στόχος, εκτός φυσικά από την ανάπτυξη της αντίληψης του χώρου, είναι να μπορούμε να έχουμε περισσότερη επίγνωση αυτών που λέμε, κάνουμε,  αισθανόμαστε, και τελικά,  επίγνωση του εαυτού μας. Τα παιδιά, πάνω σε έναν χάρτη του σχολείου μας, σημείωσαν πού μαθαίνουν, πού παίζουν, πού μιλούν με τους φίλους τους, πού πειράζουν ο ένας τον άλλο,  πού τρώνε. Δεν σημείωσαν μέρη, ούτε ποτάμια και χωριά,  αλλά έγραψαν για σημεία όπου ένιωσαν χαρά, θυμό, βαρεμάρα, ενθουσιασμό, σημεία όπου χτύπησαν, που τους έβαλαν τιμωρία, τσακώθηκαν, έκαναν φίλους, απέκτησαν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ή απογοητεύτηκαν.
Εδώ είναι τα αποτελέσματα της δουλειάς μας έξω από την τάξη μας, για να τα καμαρώνουμε καθημερινά!
Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στην αυτοπαρατήρηση, αναπτύσσουμε την αυτογνωσία τους και συνεπώς την αγάπη και αποδοχή του εαυτού τους!
Εδώ θα δείτε πού βρίσκεται ο Paul τώρα.