Διαδικτυακή επιμορφωτική ομιλία

Έπειτα από τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των γονέων, προγραμματίζουμε διαδικτυακή ομιλία με θέμα “Ο δεσμός, η σύνδεση και η σχέση εμπιστοσύνης γονέα και παιδιού…Μια σχέση ζωής” την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ώρα 10:00-11:30. Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχολόγος Μαριλένα Πετράκη, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνεργασία! Περισσότερες πληροφορίες  θα αναρτηθούν μερικές ημέρες πριν την ομιλία.30 3 2022

Δράση προληπτικής οδοντιατρικής

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη δράση της προληπτικής ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ,που πραγματοποιείται στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και απευθύνεται σε παιδιά της Πρώτης και της Δευτέρας τάξης Δημοτικού. Η δράση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, στο χώρο του σχολείου και  διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δια βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει, το νέο κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για παροχή Οδοντιατρικής εξέτασης και στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Στον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία έχουν φέρει υπογεγραμμένο το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης που μοιράστηκε στα παιδιά. Στα παιδιά έπειτα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς / κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.