ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

cropped cropped Δ.Σ. ΜΑΚΡΗΣ Αντιγραφή

Μήνας: Ιούνιος 2024

Παραμύθια γραμμένα από παιδιά

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου μας έγιναν συγγραφείς και εικονογράφησαν τα δικά τους παραμύθια δημιουργώντας τη συλλογή παραμυθιών «Παραμύθια γραμμένα από παιδιά», στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Δημιουργώ – Καινοτομώ “Ένα βιβλίο γεννιέται”.

Τα παραμύθια είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf εδώ Παραμύθια γραμμένα από παιδιά

καθώς και στον σύνδεσμο:https://online.publuu.com/559875/1258081

 

 

Βράβευση μαθητών στον 18ο Διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης: «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε στις 5 Απριλίου 2024 τον 18ο Διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης: «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για την Ε΄ και ΣΤ΄ ταξη και στις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των διακριθέντων μαθητών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την προσπάθεια τους!

βραβευσηβραβευση2

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων!

Οι μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Περιηγήθηκαν ανάμεσα στα αρχαία ερείπια, την επιβλητική ρωμαϊκή αγορά, το περίφημο αρχαίο θέατρο και το μουσείο, μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Μέσα από ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις και δραστηριότητες, οι μαθητές ήρθαν πιο κοντά στον αρχαίο κόσμο, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Αυτή η μοναδική ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή συνδύασε τη μάθηση με την ψυχαγωγία καλλιεργώντας την αγάπη των παιδιών για την πολιτιστική κληρονομιά.

Ανώνυμο σχέδιο 20240620 095823 0000

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση