ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

cropped cropped Δ.Σ. ΜΑΚΡΗΣ Αντιγραφή

Μήνας: Ιανουάριος 2024

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Την  Τρίτη 30 Ιανουαρίου το σχολείο μας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες πραγματοποιώντας εκκλησιασμό  και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό  της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας. Επιστρέφοντας στο σχολείο οι μαθητές μέσω εποπτικού υλικού έμαθαν για τη ζωή και το έργο των Αγίων και στη συνέχεια έκαναν κατασκευές σχετικά με τη μέρα αυτή. Οι Tρεις Iεράρχες είναι οι τρεις επιφανείς Άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομοςο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος  ο Θεολόγος.

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

ΓΕΤΙ: Η δύναμη του ακόμη

ΑΚΟΜΗ

Ο Πέτρος και ο Λύκος από την Κ.Ο.Θ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου οι μαθητές μας είχαν ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση το αγαπημένο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ στα πλαίσια του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση