Διδακτική επίσκεψη σε Οινοποιείο και Αρτοποιείο της περιοχής μας

 

Μια ενδιαφέρουσα μέρα περάσαμε σήμερα οι μαθήτριες/μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας.

Αρχικά, επισκεφτήκαμε οινοποιείο της περιοχής μας όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους του και μάθαμε για τα βήματα που ακολουθούνται από την παραγωγή του κρασιού, τη συσκευασία και την διάθεσή του στους καταναλωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο φούρνο Κουτσοποδίου όπου κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Γιάννη, τον ιδιοκτήτη, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δημιούργησαν, με τη βοήθειά του, τη ζύμη και έπλασαν τα δικά τους μουστοκούλουρα. Έγιναν οι βοηθοί του και στη συνέχεια γεύτηκαν τις δημιουργίες τους, με χαρά και ικανοποίηση. Ήταν μια εμπειρία που ενθουσίασε τα παιδιά φέρνοντάς τα σε επαφή με τα τοπικά επαγγέλματα και τα προϊόντα της περιοχής.

Ωραία η ιδέα της εκπαιδευτικού μας, κ. Κατερίνας Μακρή, που είχε την επιμέλεια της εκδρομής μας.

Και πάλι οι μαθήτριες και μαθητές μας συμπεριφέρθηκαν με ευγένεια και σεβασμό (ε, κάποιες λίγες παρατηρήσεις έγιναν) στους χώρους που επισκεφτήκαμε και στους ανθρώπους που μας ξενάγησαν και μας βοήθησαν στην παρασκευή των κουλουριών. Μπράβο παιδιά μας! 👌👌👌👌

Εορτασμός για την επέτειο της “Eξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973”

 

 

Πολυτεχνείο 2023

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

την Παρασκευή, 17 Νοέμβρη 2023, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας θα τιμήσουν την επέτειο αυτή με ποιήματα, κατασκευές και τραγούδια στη σχολική γιορτή που έχουν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. 

Οι μαθήτριες και μαθητές μας θα αποχωρήσουν με το πέρας της σχολικής γιορτής, στις 10:00 π.μ. 

**  Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει τη μέρα αυτή.

Φέτος, 50 χρόνια από τότε, τι γιορτάζουμε, αλήθεια, στις 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο; 

https://youtu.be/vT71KeoA8pk?si=mQAkvvKMkpdbqo6J


Και πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή μας.

Οι μαθητές μας τραγούδησαν τραγούδια  μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών όπως ο Θεοδωράκης, ο Ξυλούρης, ο Ρίτσος και ο Λοΐζος. Έμαθαν μέσα από παρουσιάσεις που τους έδειξαν οι εκπαιδευτικοί για τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την σημασία του αγώνα και της θυσίας των νεαρών φοιτητών για τη μετέπειτα αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μέσα από τις κατασκευές τους έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο το σύνθημα των φοιτητών της εποχής: “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” και, ίσως, το πόσο διαχρονικό αίτημα των λαών αποτελεί αυτό ακόμα και σήμερα!

Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, Μπαστούνη Ελένη και Παπαδάκη Μαρία για τις ευφάνταστες κατασκευές που πραγματοποίησαν μαζί με τους μαθητές μας. 

Και του χρόνου, παιδιά μας! ✔👊

Επίσκεψη Ε.Ο.Δ. στο Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας

Την Τετάρτη, 01-11-2023, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας δύο εκπαιδευτές του Παραρτήματος Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.). Με υπομονή και περισσή διάθεση οι εθελοντές διασώστες της Ε.Ο.Δ. μας έμαθαν ποιες παγίδες κρύβονται στους χώρους εργασίας μας αλλά και στα σπίτια μας και πως θα πρέπει να οργανώσουμε τους χώρους αυτούς ώστε να μην είναι επικίνδυνοι για ατυχήματα σε περίπτωση σεισμού. Μέσα από την ηλεκτρονική προβολή αλλά και με φυσική επίδειξη, μαθητές και εκπαιδευτικοί, μάθαμε πως πρέπει να δράσουμε σε ενδεχόμενο σεισμό, πως να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους διπλανούς μας. Μαζί με τους εκπαιδευτές πραγματοποιήσαμε την 1η, για τη σχολική χρονιά, ολοκληρωμένη άσκηση εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση σεισμού βάσει του επικαιροποιημένου Σχεδίου Ενεργειών Προστασίας σε περίπτωση σεισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές της Ε.Ο.Δ. αλλά και, οπωσδήποτε, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του σχολείου μας, μικρούς και μεγάλους, για την ωριμότητα και υπευθυνότητα την οποία επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης και της άσκησης. Μπράβο παιδιά μας! 👍👍👍