Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου για την 27η Σεπτεμβρίου 2023

 Λυρκεια

Αύριο, 27 Σεπτεμβρίου 2023, το Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας θα παραμείνει κλειστό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος, κ. Καμπόσος:

“Αύριο Τετάρτη 27/9, τα Δημοτικά Σχολεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Άργους-Μυκηνών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ-Γυμνάσια-Λύκεια) και όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν και αύριο στην περιοχή μας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του προειδοποιητικού μηνύματος 112 που απέστειλε η πολιτική προστασία.”
Εκ της Διευθύνσεως του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας

Πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων/Κηδεμόνων για το σχ. έτος 2023 – 2024

Ενημέρωση γονέων

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για το σχολικό έτος 2023 – 2024, ενημερωτική συνάντηση των γονέων από τους Εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας. Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, διεξήχθη ένας γόνιμος διάλογος όπου αναγνωρίστηκαν όλα τα θετικά πεπραγμένα του σχολείου μας, επισημάνθηκαν οι αδυναμίες/ελλείψεις του, συζητήθηκαν οι κανόνες ορθής λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και τέθηκαν οι κοινοί μας στόχοι ως προς την πρόοδο των μαθητών μας. Στη συνέχεια, οι γονείς ακολούθησαν τους εκπαιδευτικούς κάθε τάξης στην αίθουσά τους όπου έλαβαν περαιτέρω οδηγίες/νουθεσίες ως προς τον τρόπο εργασίας μέσα στη χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίσαμε όλοι την ανάγκη να ενεργοποιηθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ώστε, οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς να πορευτούν σε έναν κοινό δρόμο με φάρο την συναισθηματική, παιδαγωγική, κοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη των παιδιών μας.

Οι γονείς έχουν/έχουμε μια δύσκολη, αναμφίβολα, καθημερινότητα με πολλαπλές υποχρεώσεις. Με δεδομένο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας που κατάφεραν να παραβρεθούν στη συνάντησή μας δείχνοντας έμπρακτα ότι πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά μας. Η μεγάλη συμμετοχή είναι ένα αισιόδοξο δείγμα της πολύ καλής συνεργασίας που θα ακολουθήσει.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς – Αγιασμός

Agiasmos 2023 2024

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:00 πμ, θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023 – 2024 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας.  Η αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί, με το πέρας του αγιασμού, στις 10:00 πμ.

Αναχώρηση Λεωφορείων:

Μεγάλο λεωφορείο – Μαλαντρένι: 08:20 πμ

Μικρό λεωφορείο – Κεφαλόβρυσο: 08:00 πμ

** Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες. Τα βιβλία θα δοθούν την επόμενη μέρα, Τρίτη.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Λυρκείας

& Η Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου Λυρκείας