6 Μαρτίου Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχειν καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Ο όρος εκφοβισμός  χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση , κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου ή αναστάτωσης σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Στο σχολείο μας είδαμε τη συγκινητική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων CORTO ANIMADO BULLING, διαβάσαμε το βιβλίο ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΛΥΚΟΣ , φτιάξαμε κολλάζ και δεσμευτήκαμε ότι σε περίπτωση που αντιληφθούμε οποιασδήποτε μορφής εκφοβισμό , θα αναλαμβάνουμε δράση ώστε να σταματήσει.1 3 1 20220304 083536 βία 1 βία 2

Αντιπολεμικό μήνυμα

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυκοποριάς στέλνουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα, φωνάζοντας δυνατά ΕΙΡΗΝΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με άλλους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης βασικών ειδών για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους η αλληλεγγύη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ευχόμαστε σύντομα ο πόλεμος να αποτελεί παρελθόν για κάθε χώρα της γης.

IMG 20220311 155304 IMG 20220311 155319