Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ

ANAKOINΩΣΗ

Με την 63417/ΓΔ4 εγκύκλιο του ΥΠΕΠ αποφασίστηκε η Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 1-6-2020.

Κατόπιν τούτο θα υπάρχουν τα εξής μέτρα:

  1. Αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση – αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Για τον σκοπό αυτό, δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.
  2. Οι σχολικές αίθουσες θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. (ΚΥΑ υπ’αριθμ.51888/ΓΔ4/06-05-2020 ). Οι ως άνω προσαρμογές ισχύουν για όλες τις αίθουσες διδασκαλίες, μεταξύ των οποίων τάξεις υποδοχής, αίθουσα πληροφορικής κ.ο.κ.
  3. Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των τμημάτων, είναι σημαντικό θα υιοθετηθούν πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών και κατά τα διαλείμματα. Θα υπάρχει ευέλικτο ωράριο διαλειμμάτων για κάθε τμήμα, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών. Το πρόγραμμα εφημεριών αναπροσαρμόζεται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.
  4. Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα διαλείμματα:
  • Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.
  • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος στο προαύλιο.
  • Φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα.
  • Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).
  1. Θα υπάρχει παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.
  2. Η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.
  3. Κατά τη μετακίνηση των μαθητών εφαρμόζονται τα ειδικά μέτρα προστασίας που περιγράφονται στο άρθρο 7 της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.32009/23.5.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 1988).
  4. Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.
  5. Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Άρα ,καλό είναι οι μαθητές να΄χουν στην τσάντα τους το δεκατιανό τους ( φαγητό) και ένα μπουκάλι νερό.

Αγαπητοί γονείς, το άνοιγμα των σχολείων δε θα θυμίζει τις συνηθισμένες εικόνες  μιας ” πρώτης μέρας στο σχολείο”, αφού είναι απαραίτητο εκπ/κοί , μαθητές και γονείς να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, προκειμένου η επάνοδός μας στο σχολείο να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ανώδυνα. Είναι ανάγκη , αγαπητοί γονείς, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας ν΄ ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής ( συχνό πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων , υγιεινή του βήχα με την κάλυψη του στόματος…) και συνάμα να τα κρατάμε σπίτι, αν νιώθουν άρρωστα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο…). Επιβάλλεται όλοι μας να κατανοήσουμε ότι προστατεύοντας τον εαυτό μας προστατεύουμε και τους άλλους και προστατεύοντας τους άλλους προστατεύουμε τον εαυτό μας.  Οδηγός μας ” Το δει προνοείν και  προλαμβάνειν κρείττον  εστί  του θεραπεύειν ” .

Για  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail του Σχολείου:  mail@dim-loutr.fth.sch.gr )  ή στο τηλ 2231059116.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.