Έκτακτη Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας!

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, αργά το βράδυ, ενημερωθήκαμε επίσημα για την ύπαρξη μαθητή/τριας του Λυκείου Λουσικών θετικού/κής στον covid19. Σας γνωστοποιούμε ότι ο/η συγκεκριμένος/νη μαθητής/τρια το διήμερο Δευτέρα -Τρίτη (1-2/2/2021) χρησιμοποίησε λεωφορεία μεταφοράς μαθητών για τη μετακίνηση του/της στο σχολείο του, στα οποία επέβαιναν και μαθητές του Γυμνασίου Λουσικών αλλά και του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, στα εν λόγω λεωφορεία μετέβαιναν μαθητές του σχολείου μας από τις περιοχές: Άγιος Στέφανος, Διδαχαίικα, Αχαϊκό, Σπαλιαραίικα, Θωμαίικα, Καλαμάκι. Όπως ήδη έχουμε επισημάνει με προηγούμενη ανακοίνωση μας οι μαθητές μας κατά την παραμονή τους στα λεωφορεία χρησιμοποιούν μάσκα αφού η χρήση της είναι υποχρεωτική και γίνεται έλεγχος από τους συνοδούς.

Οι οδηγίες που λάβαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό κάνουν λόγο για: κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου μας, ισχυρή σύσταση για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid19, ενδελεχής καθημερινή παρακολούθηση των παιδιών για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων του covid19.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο για οποιαδήποτε θέμα αφορά στην υγεία των παιδιών σας καθώς και για κάθε τυχόν απουσία τους από το σχολείο. Επίσης, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που περιγράφονται στην από 3/2/2021 ανακοίνωσή μας και να μεριμνήσετε για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών σας στο σχολείο είτε χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών είτε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο εσείς κρίνεται κατάλληλο.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στην προσπάθεια μας να διαφυλάξουμε (στο μέτρο του δυνατού) την υγεία της σχολικής μας κοινότητας  ο Σύλλογος Διδασκόντων σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την προμήθεια θερμομέτρων υπέρυθρης μέτρησης και τον καθημερινό έλεγχο της θερμοκρασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και οποιουδήποτε ατόμου, εισέρχεται στο σχολείο. Σε περίπτωση που μαθητής/τρια εμφανίζει μη ενδεδειγμένη θερμοκρασία θα ενημερώνονται οι γονείς του για να τον/την παραλάβουν, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών της υπηρεσίας μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και στις 09:00 πμ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στα Λουσικά (κτίριο του τέως Δήμου Ωλενίας) προκειμένου να διεξάγει δωρεάν Rapid Test Covid19 για μαθητές και πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ελέγχου της κατάστασης του παιδιού σας αναφορικά με τον covid19. Προς διευκόλυνση της συμμετοχής σας στην παραπάνω δράση κατανοούμε την όποια καθυστέρηση προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την περαιτέρω ή μη εξάπλωση του covid19. Παρακαλούμε για τη δική σας συνδρομή όσον αφορά στην ενημέρωση των παιδιών για την τήρηση των μέτρων της σωστής χρήσης της μάσκας και της  σωστής απόστασης μεταξύ τους,  μέσα και έξω από το σχολείο.

 

Λουσικά 7/2/2021                                       Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΔΣ Λουσικών

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *