Ανακοίνωση Επανέναρξης των Μαθημάτων!!!

Αγαπητοί Γονείς, ακολουθεί ανακοίνωση για την επανέναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα 1/6/2020.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ                                         

29/5/2020

Αγαπητοί  γονείς,

 

Το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ&Θ) αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες την επαναλειτουργία των σχολείων  από τη Δευτέρα 1/6/2020 μετά την  πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε ως κοινωνία με την εξάπλωση του covid-19 στη χώρα μας. Με βάση μια σειρά από Υπουργικές Αποφάσεις που ρυθμίζουν, με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., τα θέματα της επαναλειτουργίας των σχολείων έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, έχει γίνει απολύμανση από ειδικό συνεργείο όλου του σχολείου και έχουν γίνει οι κατάλληλες προμήθειες σε αντισηπτικά σκευάσματα, υλικά καθαριότητας και απολύμανσης. Με βάση τις παραπάνω αποφάσεις, κατά την επαναλειτουργία των σχολείων, οι μαθητές  θα προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο εκτός των τάξεων Ε και ΣΤ που θα προσέρχονται εναλλάξ, μέρα παρά μέρα. Για το λόγο αυτό υπήρξε χωρισμός των δύο παραπάνω τάξεων σε δύο υποτμήματα.

Αναλυτικότερα από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου οι τάξεις θα λειτουργήσουν ως εξής :

Α΄ τάξη: 1 τμήμα καθημερινά

Β΄ τάξη: 1 τμήμα καθημερινά

Γ΄ τάξη: 1 τμήμα καθημερινά

Δ΄ τάξη: 1 τμήμα καθημερινά

Ε ΄τάξη : 2 τμήματα.

Την πρώτη εβδομάδα: Ε΄1 (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή) και Ε΄2 (Τρίτη – Πέμπτη) και θα εναλλάσσονται τις επόμενες εβδομάδες.

ΣΤ΄ τάξη : 2 τμήματα.

Την πρώτη εβδομάδα: ΣΤ΄1 (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή) και ΣΤ ΄2 (Τρίτη – Πέμπτη) και θα εναλλάσσονται τις επόμενες εβδομάδες.

              

Στην παρούσα ανακοίνωση επισυνάπτονται οδηγίες που έχουν αποσταλεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ.  και αφορούν γονείς και μαθητές και οι οποίες θα αναρτηθούν στους πίνακες  ανακοινώσεων. Παρακαλώ μελετήστε τις και συζητήστε  τις με τα παιδιά σας.

 

Α. Καθαρισμός/ Απολύμανση

Έχει γίνει αναδιάταξη θρανίων (απόσταση 1,5 μ από μαθητή σε μαθητή) ώστε να διασφαλιστεί  στο μέγιστο δυνατό βαθμό η προστασία των μαθητών. Θα γίνεται τακτική απολύμανση και καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων των τουαλετών και αερισμός των αιθουσών στη διάρκεια των διαλειμμάτων από το αρμόδιο προσωπικό καθαριότητας της σχολικής μονάδας, εκτός της γενικής καθαριότητας στο τέλος της ημέρας.

 

Β. Έλεγχος ασθένειας μαθητών.

Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι καθημερινά πριν την αποχώρηση των μαθητών από τις οικίες τους να προβαίνουν σε θερμομέτρηση και δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο, μαθητές που έχουν ύποπτα συμπτώματα ασθένειας όπως πυρετό, πονόλαιμο, κόπωση, βήχα κλπ. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο.

 

Γ. Προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται το πρωί από  8.00 – 8.15. Δε θα πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και με σαφείς οδηγίες που θα δοθούν στους μαθητές.

 

Δ. Διαλείμματα

Στα διαλείμματα θα ισχύει: 1) σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο, 2) διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος στο προαύλιο, 3) φυσικός αερισμός των αιθουσών, 4) απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ), 5) Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.

 

Ε. Διδακτική Ώρα

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει δοχείο αντισηπτικού με δοσομετρητή και θα υποχρεώνονται οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους του σε κάθε είσοδο τους στην τάξη, όπως και να διατηρούν καθαρό το θρανίο τους.

 

Ζ. Καθημερινή Ενημέρωση

Εκτός της επικοινωνίας μας με σημειώματα σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου και να ελέγχετε τα e-mails, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, για να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος.

 

Η. Επισκέψεις στο Σχολείο

Δεν επιτρέπονται επισκέπτες στο χώρο του σχολείου. Οι γονείς εάν επιθυμούν να επισκεφθούν το σχολείο θα πρέπει να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού.

Επισημαίνουμε πως η τήρηση των παραπάνω είναι σημαντική διότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τα μέτρα είναι αναγκαστικά για το κοινό καλό και πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι, αρχικά στον ίδιο μας τον εαυτό και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας και τελικά στο κοινωνικό σύνολο.

 

Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο όπου η ατομική ευθύνη και η υπευθυνότητα του καθενός επηρεάζει αμεσότερα από ό,τι πριν το κοινωνικό σύνολο και τις ζωές όλων μας.

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του ΔΣ Λουσικών

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ

Ο χωρισμός της Πέμπτης (Ε) και της Έκτης Τάξης (ΣΤ) του Σχολείου σε δύο υποτμήματα ίσης δυναμικότητας που θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία θα γίνει ως εξής:

Οι μαθητές της Πέμπτης (Ε΄) τάξης χωρίζονται στα τμήματα Ε΄1 και Ε΄2

 Στο τμήμα Ε΄1 θα φοιτούν οι μαθητές:

Βασιλοπούλου Χριστίνα Βλάχου Γεωργία Γεωργιόπουλος Βασίλειος
Γκοροβέλι Άρης Δημητρόπουλος Άγγελος Ζαχαροπούλου Θεοδώρα
Καπετανάκης Αλέξανδρος Καραμάνος Παναγιώτης-Σπυρίδων Κατσιμπέρης Νικόλαος

 

Στο τμήμα Ε΄2  θα φοιτούν οι μαθητές:

Κόλλιας Νικόλαος Μαλολλάρι Αλμπάν Μανίκα Ανδριάνα
Μπούμπουκας Άγγελος Ντεσισλάβα Νέντσεβα Πόντο Ορέστι
Σκουρή Παρασκευή Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος Νικόλαος

 

Οι μαθητές της  Έκτης (ΣΤ ) χωρίζονται στα τμήματα Στ΄1 και Στ΄2.

Στο Στ΄1 θα φοιτούν οι μαθητές:

Αυγερόπουλος Νεκτάριος- Φώτιος Βλάχος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος Κων/νος Θεοδωροπούλου Ευγενία
Ιάζι Ανδριάνο Καπετανάκης Αναστάσιος Κεφαλά Χαρίκλεια Μαχέυ Αμπριτ

 

Στο Στ΄2 τμήμα θα φοιτούν οι μαθητές:

Ντούμας Βασίλειος Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος Παπασταματοπούλου Αικατερίνη Σταθόπουλος Χρήστος
Σταυρόπουλος Δημήτρης Σταυρόπουλος Νικόλαος Φατσικώστας Νικόλαος Φώτου Αθανάσιος

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

Από 1/6/2020 – 5/6/2020 (πρώτη εβδομάδα)

Τα τμήματα Ε΄1 και ΣΤ΄1 θα προσέλθουν στο σχολείο :

Δευτέρα 1/6

Τετάρτη 3/6

Παρασκευή 5/6

 

Τα τμήματα Ε΄2 και ΣΤ΄2 θα προσέλθουν στο σχολείο :

Τρίτη 2/6

Πέμπτη 4/6

 

Από 8/6/2020 – 12/6/2020 (δεύτερη εβδομάδα)

Τα τμήματα Ε΄1 και ΣΤ΄1 θα προσέλθουν στο σχολείο :

Τρίτη 9/6

Πέμπτη 11/6

 

Τα τμήματα Ε΄2 και ΣΤ΄2 θα προσέλθουν στο σχολείο :

Δευτέρα 8/6

Τετάρτη 10/6

Παρασκευή 12/6

 

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί  εναλλάξ ως το τέλος του σχολικού έτους.

 

 

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *