“Εγώ και τα δικαιώματά μου: Η φωνή των παιδιών”

Στα πλαίσια της Δράσης Ενεργού Πολίτη που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά κάθε τάξη, η Ε΄ τάξη με τη δασκάλα  τους  ασχολήθηκαν με τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ποιοτική Εκπαίδευση) που μαζί με άλλους 16 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) θεσπίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2015, για να προσφέρουν έναν παγκόσμιο καταστατικό χάρτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καλώντας τους πολίτες να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου, ειρηνικού και βιώσιμου μέλλοντος. Έτσι λοιπόν σχεδίασαν και υλοποίησαν δράσεις και δραστηριότητες που αφορούσαν αυτό το Θεματικό Πεδίο. Οι μαθητές/τριες της τάξης πέρα από τις παρουσιάσεις και όλο το υπόλοιπο υλικό που είδαν και επεξεργάστηκαν με τη δασκάλα τους, έχουν και αρκετή γνώση του θέματος, λόγω και της συνεχούς αναφοράς του στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Έτσι με πολύ χαρά και όρεξη δημιούργησαν την αφίσα των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, χρώματος, θρησκείας και οποιουδήποτε άλλου ιδιαίτερου γνωρίσματος.

IMG e79ddeb1d0355d63253d9a207fd87aab V

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *