Εγγραφές Μαθητών/τριών στην Α΄ Τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022!!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021. Τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015. Στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου συμπεριλαμβάνονται οι τοπικές κοινότητες και οι οικισμοί των: Λουσικών, Άνω Αχαΐας, Αχαϊκού, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Νικολάου Κράλι, Άνω Σουδενεΐκων, Σπαλιαραιΐκων, Διδαχαιΐκων, Θωμαιΐκων, Κουνελεΐκων, Αυγερεΐκων, Κάτω Αυγαιρεΐκων, Καλαντζεΐκων Άνω Σουδενεΐκων, Ψηλής Ράχης, Μπουντουρεΐκων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή κοινότητας

Αναζητείται από το σχολείο ύστερα από σχετική υπ. δήλωση του γονέα στο σχολείο.

β) Βιβλιάριο Υγείας (εμβολίων)  του παιδιού (ΒΥΠ)

Προσκόμιση του ΒΥΠ του παιδιού ή άλλου στοιχείου το οποίο αποδεικνύει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια για την ηλικία του παιδιού.

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Παραλαμβάνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο του παιδιού ή από  υγειονομικούς φορείς όπως νοσοκομείο, κέντρο υγείας κτλ.

δ) Αποδεικτικό στοιχείο για τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή

Ο διευθυντής του σχολείου νομιμοποιείται να ζητήσει οποιοδήποτε έγγραφο κρίνει προκειμένου να διαπιστώσει τη διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Τέτοια έγγραφα μπορεί να είναι: απόδειξη λογαριασμού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου ή συμβόλαιο ιδιοκτησίας σπιτιού ή εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης κτλ.

ε) Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου από το Νηπιαγωγείο που φοίτησε το παιδί.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Την ίδια χρονική περίοδο εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο και οι Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές που προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄ Τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης.

Οι εγγραφές θα γίνονται κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα ύστερα από τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλέφωνο 2693061280. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε από 10:30’ έως 12:30’ στο ίδιο τηλέφωνο.

Ο Δ/ντής του σχολείου

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση