Έναρξη Δια Ζώσης Μαθημάτων! Οδηγίες προς τους Γονείς και τους Μαθητές!

Αγαπητοί  γονείς,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με υγεία και ευτυχία. Όπως ήδη γνωρίζετε τα δια ζώσης μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα προφύλαξης για τον COVID 19. Σας θυμίζουμε μερικούς κανόνες και κάποιες οδηγίες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργήσουμε και σας παρακαλούμε να τους συζητήσετε με τα παιδιά σας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η  τήρησή τους.

Χρήση Μάσκας

Η χρήσης της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (μαθητές, εκπ/κούς, επισκέπτες) στους χώρους του σχολείου.

Μεταφορές

Οι μαθητές θα μεταφέρονται με τα λεωφορεία του  ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ καθημερινά όπως ακριβώς γινόταν και την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020.

Προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται το πρωί από  8.00 – 8.15. Δεν θα πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και από τις δύο εισόδους του προαυλίου όπως ακριβώς γινόταν και την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020.  Τα μαθήματα θα λήγουν στις 13:15΄.

Καθαρισμός/ Απολύμανση

Θα γίνεται τακτική απολύμανση και καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων των τουαλετών, των θρανίων, των πόμολων και αερισμός των αιθουσών στη διάρκεια των διαλειμμάτων από το αρμόδιο προσωπικό καθαριότητας της σχολικής μονάδας. Στο τέλος της ημέρας θα γίνεται γενική καθαριότητας.

 Έλεγχος ασθένειας μαθητών.

Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι καθημερινά πριν την αποχώρηση των μαθητών από τις οικίες τους να προβαίνουν σε θερμομέτρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσέρχονται στο σχολείο, μαθητές που έχουν ύποπτα συμπτώματα ασθένειας όπως πυρετό, πονόλαιμο, κόπωση, βήχα κλπ. Θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο.

Διαλείμματα

Στα διαλείμματα θα ισχύει: 1) σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο, 2) διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος στο προαύλιο, 3) φυσικός αερισμός των αιθουσών, 4) απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ), 5) Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών, 6) η μάσκα δεν θα χρησιμοποιείται στα διαλλείματα.

Διδακτική Ώρα

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει δοχείο αντισηπτικού με δοσομετρητή και θα υποχρεώνονται οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους του σε κάθε είσοδο τους στην τάξη όπως και να διατηρούν καθαρό το θρανίο τους.

Καθημερινή Ενημέρωση

Εκτός της επικοινωνίας μας με σημειώματα σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου και την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας (τα e-mails) ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, για να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος.

Επισκέψεις στο Σχολείο

Δεν επιτρέπονται επισκέπτες στο χώρο του σχολείου. Οι γονείς εάν επιθυμούν να επισκεφθούν το σχολείο θα πρέπει να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού.

Επισημαίνουμε πως η τήρηση των παραπάνω είναι σημαντική διότι πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τα μέτρα είναι αναγκαστικά για το κοινό καλό και πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι, αρχικά στο ίδιο μας τον εαυτό και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας και τελικά στο κοινωνικό σύνολο.

Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο όπου η ατομική ευθύνη και η υπευθυνότητα του καθενός επηρεάζει αμεσότερα από ότι πριν το κοινωνικό σύνολο και τις ζωές όλων μας.

Για κάθε άλλο θέμα παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2693061280

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *