Έναρξη Μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης!

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί με σύγχρονη (δηλαδή με ζωντανή ηλεκτρονική σύνδεση στην πλατφόρμα webex) και ασύγχρονη (με e-mail, την e-class, την e-me κτλ) εξ αποστάσεως διδασκαλία από αύριο Τετάρτη 18/11/2020 με στόχο την κάλυψη της διδακτέας ύλης των μαθημάτων. Το μάθημα θα ξεκινά καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) στις 14:10΄ και θα τελειώνει στις 17:20΄.  Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30΄ και μετά από κάθε διδακτική ώρα θα ακολουθεί 10λεπτο διάλλειμα. Οι μαθητές θα συνδέονται με το «εικονικό δωμάτιο» του κάθε εκπαιδευτικού σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τάξης τους.

Για να συνδεθείτε στο μάθημα, δηλαδή στο «εικονικό δωμάτιο» του διδάσκοντα κάθε διδακτικής ώρας, ανοίξτε το αρχείο με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τάξης (θα σας σταλεί από το/τη δάσκαλο/λα της κάθε Τάξης στο προσωπικό email που έχετε δηλώσει στο σχολείο) και πατήστε (κάντε «κλικ») κάτω από τη λέξη του μαθήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει.

Ακολουθεί σύνδεσμος με τίτλο  «ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ WEBEX» για να δείτε αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας webex.

Η βοήθεια των γονέων κρίνεται αναγκαία για όλους τους μαθητές, τουλάχιστον κατά τις πρώτες απόπειρες σύνδεσης στην πλατφόρμα «webex».

Η επικοινωνία των γονέων με το/τη δάσκαλο/λα της κάθε Τάξης θα γίνεται μέσω  του email επικοινωνίας του/της.

Επίσης, ενημέρωση και ανάρτηση ανακοινώσεων θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του σχολείου την οποία θα πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά.

Καλή αρχή και ευχές για υπομονή, δύναμη και υγεία για να μπορέσετε να σταθείτε δίπλα στα παιδιά σας, που σας έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Ο Διευθυντής του σχολείου

ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ pdf

ΟΔΗΓΊΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ WEBEX

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση