Διδασκαλία εξ Αποστάσεως για τα Δημοτικά Σχολεία, από Δευτέρα 16-11-2020!

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων των μαθητών αποφάσισε την απαγόρευση της δια ζώσης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 16/11/2020 μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, από τις 9:00΄πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 και τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Τα μαθήματα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται από τις 2:00΄μμ έως τις 5:00΄μμ με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα. Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά.

Οι οδηγίες που θα λάβουμε για την νέα διαδικασία που θα ακολουθηθεί, το πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι για την πλατφόρμα που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα θα σας σταλούν στα e-mail επικοινωνίας που μας έχετε γνωστοποιήσει μέχρι την Τρίτη 17/11/2020.

Εφεξής, η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου και μέσω των e-mail σας. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να τα ελέγχετε καθημερινά.

Υπομονή, και ευχές για υγεία σε όλους.

Ο διευθυντής του σχολείου

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Διοίκηση - Οργάνωση, Εκπαιδευτικοί - Εκπαίδευση, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση