Αναγκαιότητα Επικοινωνίας με Κηδεμόνες Μαθητών του Σχολείου μας που ακόμη, δεν έχουν δημιουργήσει e-mail!!

Αγαπητοί γονείς,

Στο sms που λάβατε την προηγούμενη εβδομάδα τονίστηκε η ανάγκη να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ σχολείου και κηδεμόνων των μαθητών. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι κρίσιμο να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες μας, ως προς την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο επίπεδο της σχολικής μας μονάδας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητήσαμε ένα e-mail από τους κηδεμόνες.

Μέχρι τώρα, ένας μεγάλος αριθμός κηδεμόνων μαθητών του σχολείου μας, δεν έχει ανταποκριθεί στην αποστολή e-mail επικοινωνίας. Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν  δυσκολίες σε κάθε οικογένεια και μάλιστα πολυδιάστατες, οι οποίες πολλές φορές είναι ανυπέρβλητες. Ωστόσο, θα πρέπει ως σχολείο, να γνωρίζουμε την επικρατούσα κατάσταση για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τις ενέργειες μας. Όσοι κηδεμόνες αντιμετωπίζετε πρόβλημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δεν έχετε αποστείλει e-mail επικοινωνίας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2693061280 (τηλέφωνο σχολείου), πρωινές ώρες, για να μας ενημερώσετε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνει μέσω του sch.gr, ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής (δημιουργία λογαριασμού) των μαθητών στο δίκτυο είναι αργή και χρονοβόρα. Το γεγονός αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη για έναρξη μιας μορφής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω των e-mail των κηδεμόνων. Θα θέλαμε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση να ξεκινήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με απόντες ένα μεγάλο μέρος των μαθητών μας.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Διονύσιος Παπαγιαννόπουλος

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση