Οκτώβρης / October

OXI copy

 Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης, ή Οχτώβρης, η Τρυγομηνάς (νησιώτικα Αιγαίου και ποντιακά) είναι ο δέκατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες. Επειδή το πιο σημαντικό δώρο του Οκτωβρίου στους γεωργούς είναι οι πολλές βροχές του, γι’ αυτό σε πολλά μέρη ονομάζεται «Βροχάρης», αλλά και μήνας της σποράς, εξ ου και τα ονόματα «Σποριάτης», «Σποριάς» και «Σπαρτός». (Πηγή: Wikipedia).

(Άρθρα και υλικό σχετικά με την 28η Οκτωβρίου)

28 Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου-Αποχωρισμός / 28th of October (Πηγή: http://thebest.gr). Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε άρθρα σχετικά με την 28η Οκτωβρίου

Γιορτές στον τόπο μας

Τον Οκτώβριο-βρη, στις 26, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τους και τον πολιούχο της προστάτη Άγιο Δημήτριο και σε δυο μέρες, στις 28, ολόκληρoς ο ελληνισμός γιορτάζει το «ΟΧΙ» στους Ιταλούς και το Ελληνοαλβανικό έπος.

Agios Dimitrios

Άγιος Δημήτριος / Saint Dimitrios (Πηγή: http://www.evaggelistria.gr)

Παράλληλα γιορτάζουν και πολλοί γνωστοί Άγιοι της εκκλησίας μας όπως οι Άγιοι Διονύσιος, και Γεράσιμος αλλά και πολλοί άγνωστοι όπως ο Γερβάσιος και η Ζηνοβία. Αναλυτικότερα μπορείς να τους δεις κάνοντας κλικ στο…

εορτολόγιο Οκτωβρίου

Γιορτές στον κόσμο.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με την παγκόσμια μέρα των ηλικιωμένων την 1η του μήνα που είναι μάλιστα και ημέρα ανεξαρτησίας της μαρτυρικής Κύπρου…

1η Οκτωβρίου, ημέρα ανεξαρτησίας της Κύπρου / Cyprus National day (Πηγή: http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr)

  …και για όσα παιδιά ζουν στις ΗΠΑ κλείνει με το δικό τους καρναβάλι το Halloween. (31 Οκτωβρίου).

Κολοκύθες του Halloween / Pumpkin Halloween (Πηγή:http://breconbeacons.wordpress.com)

12 Οκτώβρη, η ημέρα του παιδιού στη Βραζιλία 

Για τη Βραζιλία είναι μια εθνική εορτή, γιατί η 12 Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στη Nossa Senhora da Aparecida, την Αγία προστάτιδα της Βραζιλίας.

Nossa Senhora Aparecida

Nossa Senhora Aparecida (Πηγή: http://actsofhope.blogspot.gr)

 

Την ημέρα αυτή, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από τους γονείς τους, και στενούς συγγενείς.

prezent

Δώρο / prezent (Πηγή: http://cooonaprezent.blox.pl)

Επίσης, την ημέρα αυτή είναι μια κaλή ευκαιρία για όλους να δείξουν την αγάπη τους και τη φιλευσπλαχνία τους σε φτωχά και άστεγα παιδιά σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 28η Οκτωβρίου, Διαπολιτισμική, Διάφορα, Επετειακά, Η Ελλάδα μας, Ο κόσμος όλος, Ο τόπος μας. Ετικέτες: , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *