Συμμετοχή του σχολείο μας στην έκθεση Μοντελισμού «Modellers Friendship 2015» / Participation of our school in «Modellers Friendship 2015»

Ορεινό Πυροβολικό Καλπάκι 2
2

Οι μαθητές ξεναγούνται κατά την τοποθέτηση των εκθεμάτων / Placing the exhibits and having a look (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

         Τον Οκτώβριο που μας πέρασε οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν με τις δικές τους δημιουργίες σε Έκθεση Στατικού Μοντελισμού με τον τίτλο «Modellers Friendship 2015» που διοργάνωνε ο Πα.Συ.Φι.Μον. στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.
Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά μας να εκθέσουν τα έργα τους αλλά και να θαυμάσουν τις κατασκευές έμπειρων αλλά και νέων μοντελιστών και ελπίζουμε του χρόνου να συμμετέχουμε ξανά.
Ευχαριστούμε τους φίλους μας μοντελιστές για την ευκαιρία που μας έδωσαν αλλά και για την πολύτιμη βοήθειά τους στα πρώτα μας «μοντελιστικά» βήματα.

1

Ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΜΟΝ. (Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Μοντελισμού) / Information from the president of ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ (Πηγή: Αρχείο του σχολείου).

Βάζοντας σκιές σε Αθηναίο Έλληνα Οπλίτη

Αθηναίος οπλίτης 430 π.Χ. / Athenian soldier 430 B.C. (Πηγή: Αρχείο σχολείου)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθηναϊκή κατάφρακτη Τριήρης 400 π.Χ. / Athenian Trireme 400 BC (Πηγή : Αρχείο του σχολείου)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάνα και γιος (Αναπαράσταση ποιήματος Ν. Βρετάκου) / Mother and son (Vretakos N.) (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Το ακορντεόν του Μάνου Λοΐζου

Το ακορντεόν (Αναπαράσταση μελοποιημένου ποιήματος του Μάνου Λοΐζου) / The accordion M. Loizou (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Ορεινό Πυροβολικό Καλπάκι /  Greek Mountain Artillery - Kalpaki 1940 (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Ελληνικό Ορεινό Πυροβολικό – Καλπάκι 1940 /Greek Mountain Artillery – Kalpaki 1940 (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Σχολικές Δράσεις. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Συμμετοχή του σχολείο μας στην έκθεση Μοντελισμού «Modellers Friendship 2015» / Participation of our school in «Modellers Friendship 2015»

  1. Ήταν για μας μεγάλη χαρά αλλά και τιμή, η συμμετοχή σας στην φετινή μας Έκθεση
    Μοντελισμού.
    Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείτε .
    Η επαφή που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια ανάμεσα στα παιδιά του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λουσικών και τον Σύλλογό μας, αλλά και η σχέση που αναπτύχθηκε με γνώμονα τον μοντελισμό, είναι για μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση και στέκεται πάνω από εκδηλώσεις, εκθέσεις και διαγωνισμούς που πραγματοποιούμε κατά καιρούς.

    Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λουσικών.

    Μετά τιμής
    ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΦΙΜΟΝ
    Κώστας Γιαννόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *