Ιστορίες του 40 / War stories

DSCN1070 copy

Οι μαθήτριες οι μαθητές, οι γονείς αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λουσικών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κύριο Παναγιώτη Ντούμα και τις κυρίες Μαργαρίτα Ταρνάρη και Αθανασία  Παπαδημητρακοπούλου για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας και για το χρόνο που διέθεσαν μοιραζόμενοι τις αναμνήσεις τους από τον πόλεμο του ’40 και την κατοχή.

Περιμένουμε με χαρά την επόμενη επίσκεψή τους όπως και άλλων συντοπιτών  μας για να ακούσουμε τα βιώματά τους από τα σχολικά τους χρόνια.

Κυρία Μαργαρίτα, κυρία Αθανασία και κύριε Παναγιώτη σας ευγνωμονούμε για ότι στερηθήκατε και βιώσατε εκείνα τα χρόνια ώστε εμείς να απολαμβάνουμε σήμερα τους καρπούς της ελευθερίας μας.

Μια γιαγιά στο σχολείο μας

Μια γιαγιά στο σχολείο μας (Δημιουργίες μαθητών εμπνευσμένοι από την επίσκεψη) / A grandma in our school (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

DSCN1089

Η κυρία Μαργαρίτα Ταρνάρη, ο κύριος Παναγιώτης Ντούμας και τα παιδιά, μετά τη συνάντηση / After the visit (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

DSCN1070 copy

Η κυρία Αθανασία Παπαδημητρακοπούλου διηγούμενη τις αναμνήσεις της στα παιδιά / Sharring memories (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

DSCN1080

Η κυρία Αθανασία μετά τη συνάντηση / After the visit (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

DSCN1086 copy

Μοιραζόμενοι αναμνήσεις με τα παιδιά / Sharing memories (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 28η Οκτωβρίου, Διάφορα, Εκδηλώσεις, Επετειακά, Η Ελλάδα μας, Η περιοχή μας, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος, Ο τόπος μας, Σχολικές Δράσεις, Τοπική Ιστορία. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *