Τρωικός Πόλεμος – Οδηγίες για τα σκίτσα της Μυθολογίας / Troian War – Intsructions

Αγαπητοί φίλοι μετά από δική σας παράκλιση δημοσιεύουμε  κάποιες οδηγίες για τη χρησιμοποίηση των σκίτσων – εργασιών για την Ιστορία της Γ΄ τάξης.

1) Τα φύλλα εργασίας της μυθολογίας  είναι συνήθως ένα για κάθε μάθημα με τη σειρά και τον τίτλο που παρουσιάζονται στο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄τάξης του Δημοτικού.

2) Τα σκίτσα αφού εκτυπωθούν μπορούν οι μαθητές να τα συμπληρώσουν με συνέχιση της κάθε εικόνας, να τα χρωματίσουν και να προσθέσουν κείμενα, αφού πρώτα όμως συμβουλευτούν  το βιβλίο τους. Μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθεί πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας στον υπολογιστή (όπως στο δείγμα). Κρίθηκε καλό όμως να μη δοθούν δεσμευτικές οδηγίες για το καθένα απ’ αυτά και ο/η εκπαιδευτικός ή ο επισκέπτης μαθητής να τα χρησιμοποιήσουν, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και αξιοποιώντας τα με τον τρόπο που πιστεύουν καλύτερα. Πρωτοβουλίες από μαθητές ή εκπαιδευτικούς, (για παράδειγμα η τεφροδόχος της εικόνας που δεν είναι χρυσή αλλά πήλινη) είναι στην κρίση του εκπαιδευτικού ή του μικρού καλλιτέχνη αν θα είναι αποδεκτές.

3) Τα σκίτσα που δημοσιεύουμε στο blog μας δεν είναι “κλειδωμένα” αλλά ελεύθερα για τον καθένα που επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει για τη διδασκαλία του μαθητή. Η προσπάθεια που κάνουμε στο σχολείο μας έχουμε στόχο να συνεργαστούμε προσφέροντας απλόχερα στο συνάδελφο και όχι στη δημιουργία κλίματος ανταγωνισμού.

4) Δεν παύει όμως να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία με αποτέλεσμα η χρήση τους να είναι μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς απαγορεύοντας την όποια άλλη χρησιμοποίησή τους.

Σε περίπτωση που θα θέλατε κάποια παραπέρα βοήθεια επικοινωνήστε στο: tokasd@sch.gr

Τόκας Δημήτριος.

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ιστορία Γ΄ Τάξης, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Μυθολογία. Ετικέτες: , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

5 Responses to Τρωικός Πόλεμος – Οδηγίες για τα σκίτσα της Μυθολογίας / Troian War – Intsructions

  1. Ο/Η Ζαρκάδη Θεοδώρα λέει:

    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Τα σκίτσα είναι υπέροχα!
    Γ2- Δημοτικό Σχολείο Άδελε-Ρέθυμνο

  2. Ο/Η ΝΤΙΝΑ λέει:

    Καλησπέρα, πολύ καλή δουλειά , συγχαρητήρια..Τα σκίτσα τα δημιουργήσατε οι ίδιοι; Αν ναι, μπορείτε να μου προτείνετα την εφαρμογή;

    • Κυρία Ντίνα τα σκίτσα είναι δικά μας, και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή συγκεκριμένη για τη δημιουργία τους. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα ζωγραφικής και επεξεργασίας εικόνας για την πρόσθεση χρωμάτων σε έτοιμα σκίτσα.
      Μπορεί να μη γνωριζόμαστε αλλά καταλαβαίνοντας την αγωνία σου να ξέρεις ότι το σκεπτικό μας είναι να βοηθήσουμε τον κάθε συνάδελφο που σέβεται το παιδί και τη δουλειά του. Αν δυσκολευτείς και χρειαστείς κάποιο σκίτσο για τη δουλειά σου σε οποιοδήποτε θέμα ζήτα το και θα προσπαθήσουμε να σε στηρίξουμε.
      Το μόνο που ζητάμε από τη μεριά μας είναι να στηρίξεις κι εσύ τον κάθε συνάδελφο που θα σου ζητήσει τη βοήθειά του.
      Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και καλή χρονιά.
      Τόκας Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *