Ελληνική Μυθολογία, Ιστορία Γ΄Δημοτικού – Από τη Μυθολογία στην Ιστορία / Greek Mythology

Όλα τα κεφάλαια του βιβλίου της Μυθολογίας  της Γ΄ Δημοτικού σε παρουσιάσεις Power Point. (Πηγή: Παπαδημητρακοπούλου Ευγενία https://blogs.sch.gr/epapadi – slideshare)

Ενότητα 1η: «Η Δημιουργία του κόσμου»

Titanes, Gods, Promitheus

Η δημιουργία του κόσμου, Τιτανομαχία, Θεοί και Θεές του Ολύμπου, Προμηθέας / Titanes, Gods, Promitheus (Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Ενότητα 2η: «Ηρακλής, Η ζωή και οι άθλοι του»

Hercules

Ο Ηρακλής, Η ζωή και οι άθλοι του / Hercules (Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Ενότητα 3η: «Ο Θησέας, Η ζωή και οι άθλοι του»

Thiseas

Ο Θησέας: «Η ζωή και οι άθλοι του» / Thiseus (Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Ενότητα 4η: » Η Αργοναυτική εκστρατεία»

Argonautiki ekstratia

Αργοναυτική εκστρατεία / Jason, Argonauts (Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Ενότητα 5η: ¨Ο Τρωικός πολεμος»

Troian War

Τρωικός Πόλεμος / Troian War. (Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Ενότητη 6η: «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα»

Odysseia

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα / Odysseus Adventures. ( Πηγή: https://blogs.sch.gr/epapadi/)

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Γ΄Τάξη, Διάφορα, Ιστορία Γ΄ Τάξης, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Μυθολογία και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση