Οι Άθλοι του Ηρακλή / Hercules

Μυθολογία Color

Οι άθλοι του Ηρακλή σε σκίτσα του Τόκα Δημήτρη για να τους ζωγραφίσεις όπως εσύ  θέλεις…

Πληροφόρηση για τους εκπαιδευτικούς: Το υλικό αποτελεί βοήθημα για τη διδασκαλία της 2ης ενότητας του βιβλίου Ιστορίας της Γ τάξης με τίτλο “Ο Ηρακλής”.  Κάθε σελίδα πέρα από τις ζωγραφιές που έχει για να εργαστούν οι μαθητές, έχει χώρο και για κείμενα τα οποία θα παράγουν με τη βοήθεια του βιβλίου.

Προσέξτε: οι σελίδες του διδακτικού υλικού σε κάθε ενότητα της Ιστορίας Γ τάξης ενημερώνονται συνεχώς ανάλογα με την πρόοδο των μαθημάτων χωρίς να γίνεται νέα δημοσίευση.

“Ο Ηρακλής μεγαλώνει”.  Βάλε χρώματα και κείμενο με τη βοήθεια του βιβλίου σου. (Σκίτσο) / Hercules (Sketch)

“Ο δρόμος του Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας”  περιμένουν τα χρώματα και τα κείμενά σου… (Σκίτσο) / Hercules and the lion of Nemea (Sketch)

Η Λερναία Ύδρα περιμένει χρώματα και κείμενα… (Σκίτσο) / Lernea Ydra (Sketch)

Αν νομίζεις ότι έως εδώ τα έχεις μάθει καλά, δοκίμασε να λύσεις το παρακάτω σταυρόλεξο αφού το εκτυπώσεις…

Καλή σου επιτυχία…

“Ο κάπρος του Ερύμανθου”. Ζωγράφισε τον άθλο του Ηρακλή με ένα αγριογούρουνο διαφορετικό από τα άλλα. (σκίτσο) / The boar of Erymanthos (Sketch)

“Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα, οι Στυμφαλίδες όρνιθες, οι στάβλοι του Αυγεία” σε σκίτσα περιμένουν να τα χρωματίσεις και να γράψεις κείμενα (Σκίτσο) / The deer with golden hornes (Sketch)

“Κι άλλοι άθλοι” περιμένουν τον Ηρακλή. Ο Ταύρος του Μίνωα, τα άλογα του Διομήδη, η ζώνη της αμαζόνας Ιππολύτης και τα βόδια του Γηρυόνη ζητούν χρώματα και λεζάντες (Σκίτσο). OPther feats (Sketch)

“Ο Κέρβερος του Άδη και τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων”.  Αν δεν προσθέσεις χρώματα και κείμενα δεν ολοκληρώνονται οι άθλοι (Σκίτσο) / Hercules and Kerveros (Sketch)

“Το τέλος του Ηρακλή”.  Το τέλος του ήρωά μας έφθασε. Βάλε κείμενα και χρώματα για να τον κάνεις αθάνατο (Σκίτσο). The end of Hercules (Sketch)

 

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ιστορία Γ΄ Τάξης, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Μυθολογία. Ετικέτες: , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *