Το ψωμί ψωμάκι (Τελική παρουσίαση προγράμματος)/ The sweetest bread

Δευτέρα 2 Ιουνίου και οι μαθήτριες και μαθητές της Γ τάξης του Δημοτικού σχολείου Λουσικών ξεχύθηκαν στο χωριό για την ολοκλήρωση του πολιτιστικού τους προγράμματος με τίτλο «Το ψωμί ψωμάκι» που διοργάνωσαν με τη δασκάλα τους Καραλή Μαρία και την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας Πριόβολου Κων/να.

Την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης βρεθήκανε στο φούρνο των Λουσικών για να γνωρίσουν από τον πάντα πρόθυμο κύριο Αντρέα στα μυστικά του επαγγέλματος του αρτοποιού. Τα παιδιά εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα γιατί μόλις είχαν τελειώσει το ζύμωμα του δικού τους ψωμιού κάτω από τις οδηγίες αλλά και τη βοήθεια της κυρίας Βασιλικής Σκαλτσά και του οικοδεσπότη του Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού Μουσείου πατήρ Κωνσταντίνου Στελλάτου.

Και μη φανταστείτε ότι οι δραστηριότητές τους τέλειωσαν εδώ.  Τα παιδιά άναψαν αργότερα τον ξυλόφουρνο του Πνευματικού Κέντρου, βάλανε το ψωμί τους για ψήσιμο, επισκεφτήκαν το μουσείο αλλά και την έκθεση παλαιών αντικειμένων που διοργάνωσαν οι μαθητές του γειτονικού νηπιαγωγείου κάτω από την καθοδήγηση της γλυκύτατης στην παρουσίαση κυρίας Καραϊσά Κατερίνας, ξεφούρνισαν τα ψωμιά τους και τα δοκίμασαν μαζί με άλλους μεζέδες στο τραπέζι που ετοίμασε ο κύριος Παντελής στην απέναντι καφετέρια. Παράλληλα κέρασαν με το ψωμί τους και τους πελάτες του μαγαζιού.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

play

 

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας, Διατροφή, Διάφορα, Καινοτόμα Προγράμματα, Πολιτιστικά Προγράμματα και χαρακτηρίσθηκε , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση