Επικοινωνία με χώρες του εξωτερικού / Letters to friends abroad

Την τρέχουσα σχολική χρονιά 2013-14, η Πέμπτη και η Έκτη Δημοτικού συνήψαν επικοινωνία μέσω αλληλογραφίας στην αγγλική γλώσσα, με συντονίστρια  την καθηγήτρια αγγλικών του Σχολείου, κ. Πριοβόλου Κωνσταντίνα. Οι χώρες με τις οποίες επικοινωνούν τα παιδιά είναι  η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Τουρκία.

Εικόνα α

Μέσω της αλληλογραφίας οι μαθητές όχι μόνο έρχονται σε επαφή  με συνομήλικους συμμαθητές  τους από το εξωτερικό, αλλά επίσης εξασκούνται στη γλώσσα-στόχο (αγγλική), ανταλλάσσουν ιδέες, γνώμες, απόψεις, πολιτιστικά στοιχεία, πληροφορίες για τη χώρα τους και μαθαίνουν πολλές πληροφορίες για τις χώρες των παιδιών του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα εσωτερικό κίνητρο στους μαθητές να μάθουν τη γλώσσα-στόχο, ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν με ανθρώπους, από κάθε μέρος του κόσμου, καθώς η αγγλική γλώσσα έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως η γλώσσα επικοινωνίας ανάμεσα στους λαούς του κόσμου.

Εικόνα β

Ελπίζουμε αυτή η επικοινωνία να συνεχιστεί, τόσο για να αποτελέσει κίνητρο και εργαλείο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, όσο και για να γίνει το εφαλτήριο για τη δημιουργία φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και των ανθρώπων που τις απαρτίζουν.  Άλλωστε και τα ίδια τα παιδιά συνειδητοποιούν, επικοινωνώντας με τους συνομηλίκους τους από τις άλλες χωρες, αυτό που όλοι μας θα έπρεπε να θεωρούμε αυτονότητο και αυταπόδεικτο: Ότι αυτά που μας ενώνουν με τους άλλους λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Εικόνα γ

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, αισιοδοξία και διάθεση για δημιουργία!

(Υπεύθυνοι για την ανάρτηση της δημοσίευσης οι μαθήτριες και οι μαθητές των Τάξεων με την εκπαιδευτικό  της Αγγλικής κα Πριόβολου Κων/να)

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: e twinning, Αγγλική Γλώσσα, Διάφορα, Ε΄Τάξη, Καινοτόμα Προγράμματα, Ξένη Γλώσσα, Στ΄Τάξη. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *