Μικροί αρχαιολόγοι συμβάλλουν στην ανακάλυψη μιας αρχαίας πόλης / Young archaeologists discover an ancient city

 

Πριν την ανασκαφή / before the excavation (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Πριν την ανασκαφή / before the excavation (Πηγή: Αρχείο του σχολείου) 

 Άπειρα τα οφέλη για τις μαθήτριες, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου Λουσικών  από την εκπαιδευτική δράση στον αρχαιολογικό χώρο Καρεΐκων που διοργανώθηκε από την Στ΄ ΕΠΚΑ και επιμελήθηκε ο συντοπίτης μας κύριος Βασίλης Αργυρόπουλος.

DSC06943 1 DSC06942 1 DSC06932 1 DSC06927 1 Εικόνες από την εμπειρία μας/ Photos from the excavation (Πηγή: Αρχείο του σχολείου μας)

          Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιλάμβανε υποδοχή των μαθητών μας στην περιοχή αρχαιολογικής ανασκαφής στα Καραίικα (όπου μια άγνωστη, ως τώρα, αρχαία πόλη των ελληνιστικών χρόνων ανασκάπτεται), συμμετοχή τους σε εργασίες ανασκαφής  στο χώρο, παρουσίαση του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας και τέλος ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου Σπαλιαραίικων. Θα πρέπει βέβαια να επισημάνουμε ότι πραγματοποιήθηκε πέρα από τις καθαρά επαγγελματικές υποχρεώσεις του υπεύθυνου της έρευνας και του υπόλοιπου προσωπικού και ευχόμαστε  η αγάπη για το παιδί και τη μόρφωσή του να τους συνοδεύει πάντα αποτελώντας παράδειγμα για όλους μας.

            Από την πλευρά μας ευχαριστούμε και την προϊσταμένη του τμήματος (κα Ερωφίλη Κόλλια) όπως και όσους συνέβαλαν στην παραπάνω δραστηριότητα και προτείνουμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί τόσο με το δικό μας όσο και με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος της ανάδειξης των θησαυρών που κρύβει ο τόπος μας στο έδαφός του και οι συντοπίτες μας στις καρδιές τους.

Συντάκτριες / ες δημοσίευσης: Οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Γ΄ και Δ΄ τάξεων

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γ΄Τάξη, Δ΄Τάξη, Διάφορα, Η Ελλάδα μας, Η περιοχή μας, Ιστορία Γ΄ Τάξης, Ιστορία Δ΄ Τάξης, Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Ο τόπος μας, Πολιτιστικά Προγράμματα, Σχολικές Δράσεις, Τοπική Ιστορία. Ετικέτες: , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *