Ενδιαφέροντες ιστότοποι για την Ιστορία της Στ΄ τάξης (Δ ενότητα) / Interesting websites for Greek History (Unit D)

Ολοκαύτωμα Μονής Αρκαδίου Gatteri Giuseppe-Lorenzo (1830 - 1884) Γκατέρι Τζουζέπε (Πηγή: http://www.nationalgallery.gr)

O συνάδελφος Σουδίας Γιάννης από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας έχει ετοιμάσει μια εκπληκτική δουλειά πάνω σε κάθε κεφάλαιο της Ιστορίας της Στ Τάξης. Εμείς τον συγχαίρουμε και μοιραζόμαστε τις δημιουργίες του μαζί σας…

Προσοχή όμως, μας ενδιαφέρουν μόνο οι παρουσιάσεις και όχι το διαφημιστικό ή όποιο άλλο υλικό συναντήσουμε εκεί για την ανάρτηση του οποίου δεν ευθύνεται το σχολείο και θα πρέπει να αποφεύγουμε να ασχολούμαστε μαζί του.

Παράλληλα θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η παρούσα δημοσίευση θα εμπλουτίζεται με υλικό σύμφωνα με την πορεία των μαθημάτων. (Τόκας Δημήτριος)

Κεφάλαιο 1: Η βασιλία του Όθωνα – Ιωάννης Κωλέττης

Κεφάλαιο 2:  Η βασιλεία του Γεώργιου Α΄ – Χαρίλαος Τρικούπης

Κεφάλαιο 3: Επαναστατικά κινήματα στη Μακεδονία και την Κρήτη

Κεφάλαιο 4:    Η Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα

Κεφάλαιο 5: Η Θράκη, η Μικρά Ασία και ο Πόντος, ακμαία ελληνικά κέντρα

Κεφάλαιο 6: Η κρίση στα Βαλκάνια

Επαναληπτικό Δ΄ Ενότητας

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ιστορία Στ΄ Τάξης, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Στ΄Τάξη και χαρακτηρίσθηκε , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση