Κατασκευή πυραμίδας διατροφής & Εκπαιδευτική επίσκεψη / Mediterranean Nutrition and visits

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα μας κ. Κοζιώρη Κωνσταντίνα στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας σχετικά με την «Υγιεινή Διατροφή» αλλά και σε διασύνδεση με άλλα μαθήματα του Α.Π. (γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος κ.α) κατασκευάσαμε τη πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

Καμαρώστε τη δουλειά μας!!!

Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής - κατασκευή μαθητών Β' τάξης / Mediterranean Nutrition (Πηγή: Αρχείο σχολείου)

Τρόπος Εργασίας: Χωρίστηκαμε σε ομάδες και κάναμε συλλογή εικόνων και φωτογραφιών διαφόρων τροφίμων. Στη συνέχεια τις ταξινομήσαμε στις διάφορες ομάδες τροφίμων της μεσογειακής πυραμίδας στα πλαίσια του μαθήματος της μελέτης περιβάλλοντος.

Ακόμη μαζί με την Α’ τάξη πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο  παστερίωσης γάλακτος ΠΡΩΤΟ με σκοπό να μάθουμε το τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας του  γάλακτος μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.

Επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος της περιοχής μας / Visiting a milk factory (Πηγή: Αρχείο σχολείου μας)

Επισκευθήκαμε τους χώρους επεξεργασίας του γάλακτος καθώς και της παστερίωσης και συσκευασίας του. Ενημερωθήκαμε για τη διατροφική αξία του γάλακτος και ήπιαμε σοκολατούχο  γάλα!!!!!! Μμμμμ!!!! Σκέτη απόλαυση!!!!

Επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος της περιοχής μας / Visiting a milk factory (Πηγή: Αρχείο σχολείου μας)

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας, Διατροφή, Διάφορα, Εκπαιδευτικές επισκέψεις, Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Μελέτη Περιβάλλοντος Β' Τάξης, Νέα / Ανακοινώσεις, Σχολικές Δράσεις και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση