Γαλλοφωνία – Λουσικά 2013 / Francophonie – Lousika 2013

Μεγάλη στιγμή για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Ε και Στ τάξεων του σχολείου μας σήμερα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2013.

Μοιραζόμαστε μαζί σας το video με τον τίτλο «Pourquoi les baobabs ont un si petit feuillage?» «Γιατί τα μπάομπαμπ (δέντρα της Αφρικής) έχουν τόσο λίγα φύλλα;» τους χάρισε την 1η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

2

Πύργος του Άιφελ / Eiffel Tower (πηγή : Τόκας Δημήτριος

Οι υπεύθυνες του προγράμματος Βάσια Παπαγιάννη (Γαλλικής Γλώσσας) και Μαριαλένα Μπόκαρη (Μουσικής) θα θέλαμε μέσα απο την καρδιά μας να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά τους και να ευχαριστήσουμε και τις δασκάλες των τάξεων κυρίες Θεοδωροπούλου Γεωργία και Καραλή Μαρία για την υπομονή που δείξανε στις τόσες απαιτήσεις μας.

Κάντε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί να δείτε το video:

Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες να απολαύσετε τις ζωγραφιές μας

 

 

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Γαλλική Γλώσσα, Διαπολιτισμική, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Ξένη Γλώσσα, Περιβάλλον - Οικολογία και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση