Υλικό για την Ξένη Γλώσσα / English Language

Αγαπητές/οί μου φίλες/οι,

στη σελίδα «Αγγλική Γλώσσα / English Language» θα μπορείτε να βρείτε  υλικό για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας που διδάσκεται στο σχολείο.

Μέχρι τότε όμως διαβάστε πληροφορίες για την θέση που κατέχει η Αγγλική Γλώσσα παγκοσμίως καθώς και για την ένταξη της στα Ελληνικά Σχολεία.

Έτοιμοι για Αγγλικά; / Big Ben Tower (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Έτοιμοι για Αγγλικά; / Big Ben Tower (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Η Αγγλική Γλώσσα στη ζωή μας!


 

Η Αγγλική Γλώσσα αποτελεί την πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα πασκοσμίως αποτελώντας το βασικό μέσω επικοινωνίας λαών σε όλο τον πλανήτη. Ομιλείται είτε ως μητρική είτε ως ξένη γλώσσα από πολίτες πολλών χωρών. Είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Σε πολλές χώρες του κόσμου και σε οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας χρησιμοποιείται επίσης η αγγλική γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα ή ως επίσημη γλώσσα.

 

Στην Ελλάδα, η αγγλική γλώσσα άρχισε να διδάσκεται στα δημόσια Ελληνικά Σχολεία από το 1992 ακολουθώντας την τάση της εποχής για ένταξη των ξένων γλωσσών στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων στην Ευρώπη. Το 2003 η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας συμπεριλήφθηκε στα προγράμματα των μαθητών της Γ’ Δημοτικού ενώ από το 2010 ξεκίνησε η διδασκαλία σε μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού σε πιλοτικά δημοτικά σχολεία όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ).

 

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να μας διευκολύνει στην επικοινωνία μας με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στα ταξίδια μας σε άλλες χώρες, στις σπουδές μας, στην εργασία μας, σε κάθε χρήση έντυπου υλικού (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά) καθώς και στην χρήση του διαδικτύου. Γνωρίζοντας μια ξένη γλώσσα μπορείς να ‘ταξιδέψεις’ σε έναν νέο πολιτισμό γεμάτο διαφορετικά ακούσματα, παραδόσεις, ήθη και έθιμα!

 

Η διδασκαλία της σε μικρούς μαθητές γίνεται πιο διασκεδαστική μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, τραγουδιών, παραμυθιών, ζωγραφικής και θεατρικού παιχνιδιού στις τάξεις μας. Από την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε εκπαιδευτικούς διαδικτυακούς συνδέσμους με  χρήσιμο  υλικό για τους μαθητές της Γ’ Δ’ Ε’ και ΣΤ’ τάξης καθώς  και σε ενδιαφέροντα άρθρα!

 

Η διδάσκουσα

 

Κεφαλοπούλου Γεωργία

 

Εκπαιδευτικός ΠΕ06

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Αγγλική Γλώσσα, Διάφορα, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό, Νέα / Ανακοινώσεις και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση