“Σαν το παλιό καλό κρασί” – Φωτογραφίες από το παρελθόν του σχολείου και του τόπου μας / The story of our school in pictures

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ τάξης με τη δασκάλα μας κα Αποστολοπούλου Μαρία κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε τις ρίζες μας. Τις φωτογραφίες που συγκεντρώνουμε θα τις χρησιμοποιήσουμε ως υλικό στην έκδοση βιβλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Ιστορίας για τα Λουσικά και την ιστορία τους. Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στέλνοντάς μας τις δικές σας “αναμνήσεις” και  δίνοντάς μας περισσότερα στοιχεία για όσες έχουμε αναρτήσει.

(Άγνωστη χρονολογία) Με την καμήλα…!

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συνοδεύουν την κάθε φωτογραφία είναι:  τοποθεσία και ημερομηνία λήψης, ονόματα εικονιζόμενων, περίσταση, όπως και ο/η κάτοχός της.

(Άγνωστη Χρονολογία) Γυμναστικές επιδείξεις

Οι φωτογραφίες μπορεί να στέλνονται στο email στο email του σχολείου μας mail@dim-lousi.ach.sch.gr ή αν θέλετε περάστε από την Τετάρτη Τάξη να τις αποθηκεύσουμε εμείς οι μαθήτριες και μαθητές σε ηλεκτρονική μορφή.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Τα παιδιά της Δ τάξης

(1967) Τάισμα με γιαούρτι σε γυμναστικές επιδείξεις

(Άγνωστη χρονολογία) Γυμναστικές Επιδείξεις 2

(Άγνωστη χρονολογία) Γυμναστικές Επιδείξεις στα Λουσικά Αχαΐας
Φαγητό στο Νηπιαγωγείο που στεγαζότανται στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών
(Άγνωστη χρονολογία) Παρακολούθηση εκδηλώσεων στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών

(1995) Με τη δασκάλα μας την κυρία Κουτρουμάνη Μαρία

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διάφορα, Η περιοχή μας, Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθητικά Νέα - Μαθητικές Ανακοινώσεις, Νέα / Ανακοινώσεις, Ο τόπος μας, Πολιτιστικά Προγράμματα, Τοπική Ιστορία. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *