Δυο λόγια για μας / About us

Ποιοι είμαστε…

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 105 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.

Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Μιας συνεργασίας που έχει στόχο να μας κάνει καλύτερους και όχι τους καλύτερους.

Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές  αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Οι προϋποθέσεις με τις οποίες  λειτουργούμε

Από την πρώτη μέρα της δοκιμαστικής λειτουργίας του blog το Νοέμβριο του 2011 έγινε μια προσπάθεια να κινηθούμε σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος ήταν να κρατήσουμε ένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα ως κεντρικό μας προσανατολισμό αποφεύγοντας την προσπάθεια για προβολή και επίδειξη.

Ο δεύτερος, να τηρήσουμε τη νομιμότητα τόσο στην προσπάθεια προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όσο και για το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας. (Για κάθε μαθητή υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του γονέα για τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε κάθε πηγή ξένου υλικού που χρησιμοποιούμε.)

Τέλος το ιστολόγιό μας έπρεπε να είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε όλους. Δημιουργήσαμε λοιπόν μια τεράστια βιτρίνα. Ένα παζλ από εικόνες όπου ο καθένας, και ιδιαίτερα οι μικροί σε ηλικία επισκέπτες μας που το απαιτήσανε, μπορούν να περιηγηθούν στις σελίδες και στις δημοσιεύσεις μας. Αυτός ο τρόπος εμφάνισης (με πλήθος εικονιδίων σε πλευρική στήλη) μπορεί να μη συνηθίζεται στα blogs αλλά εξυπηρετεί καλύτερα τους μικρότερους σε ηλικία χρήστες.

Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος.

Καλή περιήγηση…!

Ο διευθυντής του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *