Σχολική Δανειστική Βιβλιοθήκη

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη δημιουργία και λειτουργία της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου Λογγάς! Από τα έσοδα του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ συγκεντρώθηκαν 400€ τα οποία δόθηκαν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά 51 καινούριων παιδικών βιβλίων. Αυτά τα βιβλία σε συνδυασμό με προσφορές βιβλίων από μαθητές και 68 βιβλία που προϋπήρχαν στο σχολείο μας, δημιούργησαν τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Η δανειστική βιβλιοθήκη αποτελείται από βιβλία επτά βασικών κατηγοριών: Λογοτεχνία, Επιστήμες, Παραμύθια, Μυθολογία, Κόμικς, Εγκυκλοπαιδικά και παλιά Αναγνωστικά.

Για τη καλύτερη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης σας γνωστοποιούμε τους κανόνες δανεισμού:
1. Ο κάθε μαθητής έχει την προσωπική του καρτέλα δανεισμού, την οποία οφείλει να διατηρεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
2. Ο κάθε μαθητής δανείζεται ένα βιβλίο κάθε φορά για διάστημα 5-10 ημερών ανάλογα με το μέγεθος του βιβλίου, την ηλικία του μαθητή και τη ζήτηση του βιβλίου.
3. Ο κάθε μαθητής οφείλει να διατηρεί το βιβλίο που δανείζεται καθαρό και σε άριστη κατάσταση.
4. Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέφουν τα βιβλία μέχρι την ημέρα δανεισμού ή νωρίτερα.

Οι μαθητές του σχολείου μας έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για δανεισμό βιβλίων από όλες τις κατηγορίες. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε για τη συμβολή σας στη δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να προσφέρετε βιβλία για τη βιβλιοθήκη μας όποτε το επιθυμείτε.

Με εκτίμηση,
Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Λογγάς.