Ευχαριστήριο μήνυμα

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, των γονέων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λογγάς, αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και ειλικρινά τόσο τον κύριο Δήμαρχο Μεσσήνης κ’ Γιώργο Αθανασόπουλο, όσο και όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος του σχολείου μας, την ανακαίνιση  τουαλετών και γενικά των χώρων προσωπικής υγιεινής. Ένα έργο που ήταν απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του σχολείου, ειδικά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής. Μας γέμισε χαρά και ελπίδα η υλοποίηση του έργου αυτού , το οποίο αποτελεί ένα στολίδι στο χώρο μας, ενώ παράλληλα νιώσαμε τον Δήμο μας αρωγό και συνοδοιπόρο στο δύσκολο έργο μας. Ευελπιστούμε να είναι πάντα δίπλα μας, να συνεχιστεί αυτή η ομαλή συνεργασία και να επιλύουμε προβλήματα του σχολείου μας, παρέχοντας στα παιδιά μας άνετες και ευχάριστες συνθήκες διαβίωσης σε αυτό.

tempImagesLXMbf tempImageWLWAUH tempImage9qWAvx tempImageYOa5zh

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πύλο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη χαρούμενη διάθεση των μαθητών, το σχολείο μας πραγματοποίησε  εκπαιδευτική εκδρομή στην Πύλο,  την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022. Επισκέφθηκε το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα και είδε το ψηφιακό έκθεμα που ζωντανεύει τον πίνακα του ζωγράφου George Philip Reinagle <<Η ναυμαχία του Ναυαρίνου>>. Στη συνέχεια, είδε από κοντά την πολεμική φρεγάτα Σαλαμίς που ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Πύλου. Η άφιξή της είχε σκοπό τη συμμετοχή της στον εορτασμό της επετείου της μάχης του Ναυαρίνου. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν από τον αρμόδιο αξιωματικό σχετικά με το πολεμικό πλοίο και εντυπωσιάστηκαν από το τι μπορεί να κάνει, καθώς και από το μέγεθός του. Τέλος, επισκέφθηκαν το κάστρο της Πύλου και ξεναγήθηκαν σε αυτό από τους εκπαιδευτικούς τους.

tempImagePjobc1   tempImageWI6om0tempImageqex4K4tempImageIocMQPtempImageYIfxiRtempImageXXuKh2

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 γιορτάστηκε η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το σχολείο μας, την ημέρα αυτή οργάνωσε πολλές δραστηριότητες. Τις πρώτες ώρες οι μαθητές στις τάξεις τους, μίλησαν για τη σημασία που έχει η Άθληση στη ζωή μας και για το πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την υγεία μας. Έλυσαν κρυπτόλεξα, ζωγράφισαν διάφορα αθλήματα, συμπλήρωσαν τη διατροφική πυραμίδα και έφτιαξαν πινακίδες με το σύνθημα “Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια ζωή”. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της γυμνάστριας του σχολείου μας, κυρίας Κορμάζου Ελένης, συμμετείχαν σε πολλά παιχνίδια που έγιναν στον προαύλιο χώρο. Με μεγάλη όρεξη, διάθεση και χαρά, ακούγοντας και μουσική από τα ηχεία του σχολείου, πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα!

Ευχαριστήριο μήνυμα/Thank you message

We would like to thank our German friends from Kafou for the donation of 200 euros for the purchase of a school board, which is necessary for our school. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους αγαπητούς μας φίλους Γερμανούς από το Καφού, που για μια ακόμη φορά έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και μας χορήγησαν το ποσό των 200 € για την αγορά ενός πίνακα , ο οποίος ήταν απαραίτητος στο σχολείο μας.