Καλοκαιρινή Γιορτή 2022

Με μία συγκινητική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας αποχαιρετήσαμε τη φετινή σχολική χρονιά. Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, που με την πολύχρωμη γιορτή τους σκόρπισαν αισιοδοξία και χαρά. Σειρά πήραν οι μαθητές της Πρώτης και της Δευτέρας Τάξης, οι οποίοι μας παρουσίασαν μία γιορτή με θέμα τους μήνες του χρόνου και μας εντυπωσίασαν με την εκφραστικότητα και τη ζωντάνια τους. Επόμενο θεατρικό ήταν αυτό της Τρίτης και της Τετάρτης Τάξης. Οι μαθητές μάς παρουσίασαν με νοσταλγία αλλά και με κέφι, όλα όσα αγάπησαν τη φετινή σχολική χρονιά. Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Τάξης με ένα σατιρικό θεατρικό για όλα όσα έμαθαν στο Σχολείο φέτος, σκορπίζοντας γέλιο με τις ατάκες τους.  Στη συνέχεια οι μαθητές της Δευτέρας Τάξης μας συγκίνησαν με ένα καθηλωτικό θέαμα με θέμα τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του Άλλου. Η εκδήλωση έκλεισε με την αποχαιρετιστήρια γιορτή της Έκτης Τάξης. Οι απόφοιτοι μαθητές έκαναν ανασκόπηση των έξι χρόνων τους στο Δημοτικό, είδαμε βίντεο με τις σχολικές στιγμές τους και συγκινηθήκαμε από τα λόγια τους. Τέλος, τούς δόθηκαν τα αναμνηστικά και συμβολικά δώρα από το Σχολείο. Όλη η  γιορτή ντύθηκε μουσικά από τον δάσκαλο Μουσικής του Σχολείου μας και τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια που είχαν προετοιμάσει.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο προαύλιο του Σχολείου μας και έγινε πάρτι! Τα παιδιά δοκίμασαν τα εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς και ακολούθησαν τα γνωστά μπουγελώματα! Έτσι αποχαιρετήσαμε τους μαθητές της Έκτης Τάξης που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Γυμνάσιο και δώσαμε ραντεβού με τους υπόλοιπους το φθινόπωρο!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Εκδρομή στον Μυστρά

Το Σχολείο μας φέτος οργάνωσε μία ολοήμερη εκδρομή στον Μυστρά, στο Γύθειο και στη Σπάρτη για τους μαθητές όλων των τάξεων. Αρχική μας στάση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Μυστρά, όπου μία ξεναγός ανέλαβε την ξενάγησή μας. Είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στη βυζαντινή καστροπολιτεία, που μένει αλώβητη στον χρόνο και να θαυμάσουμε τα αρχοντικά κτίρια, τις επιβλητικές εκκλησίες και τα εντυπωσιακά μοναστήρια που συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα αλλοτινών εποχών. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Γύθειο και τέλος κάναμε μία βόλτα στη Σπάρτη, όπου θαυμάσαμε το άγαλμα του Λεωνίδα. Ήταν μία αξέχαστη εκδρομή με πολλές εικόνες και εμπειρίες που κλείνει τον φετινό κύκλο, καθώς πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές!

Mystras