Μήνας: Απρίλιος 2022

Τα δικαιώματα είναι για όλες/όλους ίδια

Τα παιδιά είναι ναυαγοί σε ένα έρημο νησί. Υπάρχουν καρτέλες με δηλώσεις δικαιωμάτων διασκορπισμένες στην τάξη. Τα παιδιά κινούνται στο χώρο και ψάχνουν δικαιώματα μόνο για αγόρια ή μόνο για… Διαβάστε περισσότερα »

“Ο Αχτιδοϋφαντής” Βασιλική Νευροκοπλή

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 επισκέφθηκε τη Σχολική μας Μονάδα η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασιλική Νευροκοπλή. Η συγγραφέας παρουσίασε το αξιόλογο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας “Ο Αχτιδοϋφαντής”. Η βιβλιοπαρουσίαση ολοκληρώθηκε με… Διαβάστε περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας – Τι ισχύει από Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00.

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη… Διαβάστε περισσότερα »

Φτιάχνουμε τους κανόνες της ομάδας μας – μαθαίνουμε πώς θα δουλέψουμε

Στο εργαστήριο αυτό συζητήσαμε στην ολομέλεια της τάξης τί σημαίνει συνεργασία, τί θα θέλαμε να ισχύει στην ομάδα μας και τί μπορεί ο καθένας να προσφέρει στην ομάδα του. Στη… Διαβάστε περισσότερα »

Από το “εγώ” στο “εμείς”

Στο εργαστήριο αυτό οι μαθητές περιπλανήθηκαν στο χώρο, χαιρετήθηκαν με χειραψία χωρίς λόγια με τους συμμαθητές τους, χαιρετήθηκαν μεταξύ τους και συστήθηκαν. Στη συνέχεια τους δόθηκε η οδηγία  να γίνου… Διαβάστε περισσότερα »