ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ.
Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Λιθίου πήγε εκδρομή στο μουσείο μαστίχας. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικης μάσκας. Τα παιδιά, υπό τις οδηγίες της Κας Παϊδούση Ελένης εμψυχώτρια του μουσείου, έφτιαξαν καταπληκτικές μάσκες και πέρασαν μία δημιουργικότατη ώρα. Πριν φύγουμε, η Κα Ελένη μας είπε την ιστορία του πλοίου “Άγιος Γεώργιος” από τη συνοικία του Κάστρου.
Κατόπιν, περπατήσαμε στα σοκάκια του Πυργίου, κάτσαμε στην πανέμορφη κι ευρύχωρη πλατεία του και φωτογραφηθήκαμε μπροστά σπό τον Πυργούση και την Πυργούσαινα.
Εδώ, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εταιρεία “Κανάρης” και τον ιδιοκτήτη της, Κο Κώστα Μπολά, που μας διέθεσαν ΔΩΡΕΑΝ το λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις της ημέρας.





