Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Λίνδου

Την Τετάρτη 27/3 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Πρασονήσι , στο σύλλογο προστασίας του μικρόσωμου αλόγου της Ρόδου  «Φαέθων» και σε ένα παραδοσιακό καμαρικό σπίτι στον Αρχάγγελο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το σύλλογο προστασίας του μικρόσωμου αλόγου της Ρόδου  «Φαέθων» και  ένα παραδοσιακό καμαρικό σπίτι στον Αρχάγγελο.

Εκεί μας υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια κυρία Μακιάρη Μαρία, μέσα από τη διήγηση της οποίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του σπιτιού.

Οι μικροί μαθητές, μέσα από την ενεργή και βιωματική τους συμμετοχή, μπόρεσαν:

  • Να γνωρίσουν τον καμαρικό τύπο σπιτιού του Αρχαγγέλου Ρόδου και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που είναι αποτυπωμένος σ’ αυτό.
  • Να μάθουν με απλά λόγια τι σημαίνει παραδοσιακός τρόπος ζωής και να ευαισθητοποιηθούν για τη διαχρονική αξία της λαογραφικής – πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
  • Να ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχαγγελίτικου καμαρικού, όπως  την καμάρα, τον «αποκρέβαττο», τον «αμπαταρό», τους αποθηκευτικούς χώρους από κάτω τους, τον «πλατελότοιχο», το «σουφά», κ.α. .

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το σύλλογο «Φαέθων». Αφού έγινε ενημέρωση σχετικά με την ιστορία του μικρόσωμου αλόγου της Ρόδου και τη δημιουργία του συλλόγου, από τον πρόεδρο του συλλόγου κύριο Λεβέντη Ιάκωβο, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου! Οι μαθητές είδαναπο κοντά τα μοναδικά στον κόσμο, μικρόσωμα αλογάκια της Ρόδου!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Πρασονήσι. Αφού προηγήθηκε ενημέρωση για τους χώρους και τη λειτουργία του εργοστασίου, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Η επίσκεψη μαθητών σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος έχει πολλά παιδαγωγικά οφέλη, όπως η πρακτική εφαρμογή των μαθησιακών τους γνώσεων, η κατανόηση της τεχνολογίας παραγωγής ενέργειας, η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τα θέματα της βιώσιμης ενέργειας και η προώθηση της ενεργητικής συμμετοχής τους σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Ευχαριστούμε θερμά:

Την κυρία Μαρία Μακιάρη για τη ζεστή φιλοξενία

Τον πρόεδρο κ. Ιάκωβο Λεβέντη και τους εθελοντές στο σύλλογο «Φαέθων»

Τον διευθυντή και τους υπευθύνους του εργοστασίου της ΔΕΗ

 

 

IMG 8998 IMG 8999 IMG 9002 IMG 9005 IMG 9006 IMG 9014 IMG 9015 IMG 9018 IMG 9020 IMG 9016 1 IMG 8831 IMG 9009 IMG 9010 IMG 9011 IMG 9012

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.