ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Οκτ 201916

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής, η ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για τα σχολικά έτη 2019- 2021, παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων και των κ.κ. Παπαευαγγέλου Αθανάσιο, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ποζουκίδη Νικολάου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δυτικής Μακεδονίας.

Τη συνάντηση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευστάθιος Πολύμερος, ο οποίος καλωσόρισε τους γονείς και παρουσίασε τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, τονίζοντας την ανάγκη καλής διάθεσης και συνεργασίας των εμπλεκομένων- εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών- στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαευαγγέλου έκανε μια ιστορική αναδρομή των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, μιλώντας παράλληλα για τα οφέλη αυτών των προγραμμάτων στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τη σχολική μονάδα, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Η συντονίστρια του προγράμματος κα Ελένη Τσιαρτσιώνη, η καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου, παρουσίασε με ενθουσιασμό το πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει το σχολείο μας: «Μιλάω για τα δικαιώματά μου». Αφού εξήγησε με λίγα λόγια τι είναι το Erasmus+, περιέγραψε το περιεχόμενο του προγράμματος, ανέφερε τις χώρες που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό, μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής, καθώς και τις εκπαιδευτικούς που θα αποτελέσουν την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, σε συνεργασία, φυσικά, με όλο τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Ανέλυσε το θέμα του προγράμματος και τα οφέλη του για μαθητές, σχολείο και τοπική κοινωνία. Τέλος, περιηγήθηκε στην ιστοσελίδα του προηγούμενου προγράμματος, δίνοντας μια ιδέα στους παρευρισκόμενους γονείς, για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν με τα παιδιά και τους άλλους εταίρους.

Τον λόγο, έπειτα, πήρε ο κ. Ποζουκίδης, επισημαίνοντας τη σημασία ενός τέτοιου προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τονίζοντας ιδιαίτερα την ευκαιρία που θα έχουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη γλωσσομάθειά τους, καθώς, στα πλαίσια του προγράμματος, περνούν πλέον από τη θεωρητική γνώση στην πρακτική χρήση της αγγλικής γλώσσας για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Τόνισε, τέλος, την ευκαιρία που έχουν οι μαθητές να συνεργαστούν με άλλα παιδιά, από την Ευρώπη, γνωρίζοντας άλλες κουλτούρες, άλλους πολιτισμούς, άλλα ήθη και έθιμα, άλλον τρόπο μάθησης, δουλεύοντας στο πρόγραμμα ως ευρωπαίοι πολίτες.

Η συνάντηση έκλεισε με ερωτήσεις των γονέων και συζήτηση.

 

 

 

 

από κάτω από: Ευρωπαϊκά προγράμματα| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σκακιστική άσκηση



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων