«6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019»

Οκτ 20196

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 συνέπεσε φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου».

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Προσπαθώντας να πετύχουμε τον παραπάνω στόχο, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή μια σειρά δραστηριοτήτων. Αρχικά, οι μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν στην αίθουσα προβολών βίντεο και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σχετικά με τη σωστή διατροφή και την άθληση, προκειμένου να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται με υγεία.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, με ακροστιχίδες, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, ερωτήσεις, κ.α. σχετικά με τις ομάδες τροφίμων: τα δημητριακά, τα φρούτα- λαχανικά, τα κρέατα, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά, τα ψάρια, τα λίπη και τα έλαια, μαθαίνοντας τη χρησιμότητα της κάθε κατηγορίας, τα οφέλη και την προσφορά κάθε τροφής στον οργανισμό τους. Συγκέντρωσαν τις πληροφορίες και έκαναν κολάζ, χρωματίζοντας και παίζοντας.

Τέλος, υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις με συναγωνιστικά παιχνίδια, σκυταλοδρομίες, καθώς και ομαδικά αθλήματα για κάθε τάξη. Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, χάντμπολ, μπάσκετ, 3Χ3 και άλλα παιχνίδια, συναγωνίστηκαν, γυμνάστηκαν και έτρεξαν με χαρά και ενθουσιασμό.

από κάτω από: Δράσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σκακιστική άσκηση



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων